Rat Juventusa i Barse, dva igrača na meniju!

Autor: Nikola Miloradović
petak 28.12.2018.
12:23
Izvor: Sportske.net

Obe ekipe imaju vremena da razrade strategiju, videćemo čija će biti uspešnija.

EPA-EFE/Koen van Weel
EPA-EFE/Koen van Weel

Povezane vesti

Juve je dobro pokriven na štoperskim pozicijama, ali čak tri centralna defanzivca "Stare dame" se mogu svrstati u kategoriju veterana.

Barzalji će kako stvari stoje na leto napustiti ekipu, najverovatnije će okačiti kopačke o klin, nije ni iskusni Đorđo Kjelini daleko, dok će Bonući sa druge strane bez sumnje igrati još nekoliko sezona na vrhunskom nivou.

Danijele Rugani čeka svoju priliku, ali u Torinu ništa ne prepuštaju slučaju, pa tako prate tržište.

Sa druge strane, Barsa ima velikih problema sa zadnjom linijom, Umtiti muči muku sa povredama, mogao bi zbog neophodne operacija da završi i sezonu, pa je tako kao privremeno rešenje angažovan Džejson Muriljo iz Valensije.

Ipak, čini se da Kolumbijac nema kvalitet da postane rešenje na duže staze, ali dajmo mu priliku, u svakom slučaju i Barsa prati dešavanja na transfer pijaci kada su štoperi u pitanju.

Tako su se na radaru oba kluba našli talentovani defanzivci Matis de Liht iz Ajaksa, kao i 18-godišnji Žan-Kler Todibo iz Tuluza.

Čini se da je Barselona angažovanjem Murilja odložila pregovore sa Ajaksom i Minom Rajolom oko De Lihta, pa će Juve do leta imati vremena da napravi strategiju za angažovanje verovatno i najtalentovanijeg štoper na svetu.

Što se tiče Todiba, on je tek ove sezone dobio šansu na "Munisipalu", ali je pokazao da je pred njim blistava budućnost, posebno ga krasi to što može da igra i u veznom redu, pa ispunjava sve uslove da postane kvalitetan i savremen štoper, koji bez problema može da učestvuje u građenju akcija svoje ekipe.

Jasno, De Liht je daleko skuplja opcija za obe ekipe, ali se čini i bolja, kako je već standardan reprezentativac Holandije, ima i 90 upisanih nastupa u prvom timu "Kopljanika", a dobio je nedavno i prestižnu nagradu torinskog lista "Tutosport" za najboljeg mladog fudbalera na svetu "Zlatni dečak", postao je prvi defanzivac koji je poneo ovo odličje.

Bilo kako bilo, vodiće se velika borba za njegov potpis, ali kako stoje stvari i za potpis mladog Todiba, koji svojim igrama iz dana u dan privlači sve veću pažnju najvećih evropskih klubova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Friday, 28.12.2018
17:36

Nema sumnje da je za razliku od Pogbe, De Liht sjajan mladi igrac. Ali koliko posla odje odradjuje Mino Rajola. Pa da ima bilo kog drugog menadzera nit bi se ovoliko spominjao a o cijeni od 80 miliona da ne govorimo.

avatar
esadesad samoesad
Friday, 28.12.2018
16:43

Banuci predje ga onaj igrac Atalante kao malo dijete, i zabi mu gol. Juve stara ekipa, volio bi da Real opet razbije Juventus u LS.

avatar
Nenadd
Friday, 28.12.2018
14:38

Zar ima dileme koga bi neki igrac odabrao izmedju Barse i Juvea...budimo realni

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 28.12.2018
15:46

itekako ima dileme ako je npr ista placa

avatar
Japanac
Friday, 28.12.2018
16:11

Da,ima,evo pitaj Malkom..

avatar
Uncle Fester
Friday, 28.12.2018
13:50

"...dok će Bonući sa druge strane bez sumnje igrati još nekoliko sezona na vrhunskom nivou." hahahaha pa on već par godina nije na vrhunskom nivou :)