Rasprodaja na "Gudison parku"!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 06.06.2018.
19:30
Izvor: Sportske.net

Novi sportski direktor najavio velike promene.

Beta/Peter Byrne/PA via AP
Beta/Peter Byrne/PA via AP

Povezane vesti

Everton je minulog leta uložio gomilu novca na pojačanja, očekivale su se velike stvari od "Karamela", ali Kuman nije uspeo da ukomponije nove igrače, usledio je i otkaz za holandskog stručnjaka.

Alardajs ih je zadržao u sredini tabele, ali je iskusni Big Sem ipak dobio šut kartu po završetku sezone, na mesto šefa struke postavljen je Marko Silva.

Pored angažovanja Portugalca, uprava je dovela i novog sportskog direktora, to je Marsel Brands, koji je minule četiri sezone tu funkciju obavljao u PSV Ajndhovenu.

Holanđanin je najavio velike promene, pre svega u rosteru, kako je na platnom spisku Evertona trenutno 38 igrača, a njegov cilje je da Silvi na raspolaganju ostavi 25-30 momaka.

Čak 12 igrača moglo bi da ide, a prvi je čini se Vejn Runi, koji ima ponudu Di Si junajteda iz MLS lige.

Za njim bi "Gudison" mogli da napuste i Bolasi, Robles, Klasen, Šnajderlin, Ešli Vilijams, Funes Mori, kao i Umar Nijas.

Kevin Miraljas, Lukman i Sandro Ramirez, koji su završili na pozajmicama, takođe bi mogli da napuste klub, a mesta neće biti ni za mlade igrače poput Luka Garbata, Dejvida Henena, Šanija Tarašaja, Tajasa Broninga i Metjua Peningtona.

Na taj način će Everton sakupiti novac za angažovanje pojačanja, a oslobodiće i veliki prostor u budžetu za plate, a očekuje se i da osnovni transfer budžet bude oko 100 miliona funti, te bi u redove tima iz Liverpula mogao da dođe veliki broj kvalitetnih igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Thursday, 07.06.2018
10:46

Nema sanse da se olobode toliko igraca za jedan prelazni rok

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Wednesday, 06.06.2018
19:47

Ima tu igraca koji zasluzuju drugu sansu ali eto valjda oni bolje znaju.

avatar
mosala1983
Wednesday, 06.06.2018
19:35

Што Боласи који је један од најбољих. Доста улажу и занимљива су екипа.