Rampa - Klauzula blokira Manolasov transfer u Čelsi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.04.2016.
14:43
Izvor: Sportske.net

Grčki internacionalac našao se na listi želja novog menadžera Čelsija ali se već sada sa sigurnošću može tvrditi da Roma neće prodati Kostasa Manolasa i to zbog klauzule koja je stavljena u ugovor prilikom prelaska iz Olimpijakosa.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Odlazeći selektor reprezentacije Italije Antonio Konte uveliko pravi planove vezane za transfere kojima bi njegov novi klub trebalo da se pojača za narednu sezonu, pa se tako na listi želja nalazi i štoper Rome Kostas Manolas.

Budući menadžer Čelsija već se sastao sa menadžerom Kostasa Manolasa o čemu ste mogli da čitate OVDE, ali se već sada sa sigurnošću može tvrditi da Roma neće pristati na transfer zbog klauzule u ugovoru koja predstavlja ozbiljan problem.

Portal "Football Leaks" objavio je danas detalje ugovora koji Kostasa Manolas ima sa Romom, odnosno klauzulu koja predstavlja ozbiljan problem da italijanski klub proda grčkog internacionalca već tokom predstojećeg leta.

Kako navodi pomenuti izvor, Roma je 2014. godine otkupila samo 50% prava na Kostasa Manolasa za sumu od 6.5 miliona evra obavezavši se pritom da će za istu sumu kupiti i preostali deo prava na štopera ukoliko ga ne proda do 1. septembra 2016. godine.

Sa druge strane, klauzula nalaže da Roma plati Olimpijakosu 6.5 miliona evra ukoliko proda Manolasa tokom predstojećeg prelaznog roka ali samo u slučaju da transfer iznosi manje od 13 miliona evra.

Ukoliko bi Roma prodala Kostasa Manolasa za sumu iznad 13 miliona evra, polovina zarade od transfera automatski bi išla Olimpijakosu. Procena je da Manolas vredi između 30 i 35 miliona evra što znači da bi Olimpijakos odneo ogroman deo zarade od narednog transfera zbog čega Roma ne planira da prodaje Manolasa.

Realno je da Roma zadrži Kostasa Manolasa i plati 6.5 miliona evra za preostalih 50% prava na igrača, a da potom od transfera prihoduje kompletnu sumu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Thursday, 07.04.2016
17:44

A ako ga dovedemo na pozajmicu sa obavezom da ga kupimo u januaru recimo?

avatar
West London
Thursday, 07.04.2016
16:45

Svašta,ajmo jovo na novo tražiti štopera ako ga Roma ne želi prodati,dugo je ljeto,roman je conteu spremio dosta novca,valjda će naći stopera po svom ukusu.

avatar
Thursday, 07.04.2016
14:54

Boze dragi kakve sve klauzule postoje o.O

avatar
Dragojevic Andrija
Thursday, 07.04.2016
15:37

odlican potez olimpiakosa.. ja ovoga manolasa nisam nesto zapazio tako da ne znam mnogo o njemu ali ima celsi kvalitetnijih stopera da trazi :)

avatar
Dača
Thursday, 07.04.2016
21:25

Na primer da upari štoperčine Partizana Ostojića i Ćirkovića. :)nŠalu na stranu, Plavcima je potreban ozbiljan štoper ali ko? Nema baš mnogo kvalitetnih na tržištu a oni kojih ima su teško dostupni.