Rajola se raspričao, otkrio šta će biti sa Pogbom, Halandom, De Lihtom, Donarumom i Ibrom!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 23.08.2020.
19:29
Izvor: Sportske.net

Nije ništa krio.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Mino Rajola je jedan od najpoznatijih fudbalskih agenata na svetu, zastupa brojne zvezde iz najvećih evropskih klubova.

Između ostalih, njegovi klijenti su i Pol Pogba, Erling Haland, Matis de Liht, Điđi Donaruma i Zlatan Ibrahimović, o kojima je danas govorio za italijanski "Skaj".

Što se tiče Pogbe, u toku minule sezone su ga mediji uporno selili sa "Old Traforda", imao je problema sa povredom, prethodno se i sukobljavao sa bivšim trenerom Murinjom, činilo se da će zaista po drugi put u karijeri napustiti Junajted.

Ipak, sudeći po rečima njegovog agenta, to je sada prošlost.

"Pogba je ključni igrač Mančester junajteda, imaju jako bitan projekat i on je stoprocentno uključen. Mančester junajted neće prihvatiti nikakve ponude ovog leta za prodaju Pogbe. Uskoro ćemo početi razgovore i oko novog ugovora, samo bez stresa", izjavio je Rajola.



Dakle, Pogba ostaje u Junajtedu, šta će biti sa Erlingom Halandom?

Gol mašina je nakon senzacionalnih partija u Salcburgu stigla u redove Borusije Dortmund, gde je nastavio da teroriše protivničke mreže.

Povezivao se pre prelaska na "Signal Iduna Park" i sa Mančester junajtedom i Juventusom, a nije tajna da ga prati i madridski Real.

"O Halandu sanjaju brojni klubovi. Ali Erling ostaje u Borusiji ovog leta. Neće ići nigde, srećan je. Svesni smo da će imati veliku karijeru i nije vreme da napusti klub", kratko i jasno je poručio Rajola.

baner

Pisalo se svašta i o sudbini Matisa de Lihta u Juventusu, stigao je za veliki novac minulog leta (sa sve bonusima oko 85 miliona evra), ali nije opravdao očekivanja u prvoj sezoni.

Spekulisalo se da bi ekspresno mogao da menja klub, posebno je se Melih Demiral odlično pokazao u Torinu.

Ipak, "neće on niđe".

"Matis de Liht ostaje u Juventusu, on je budućnost", kratak je bio Rajola.



Za kraj, govorio je i o dvojici svojih klijenata iz Milana.

Điđiju Donarumi ugovor sa klubom ističe za godinu dana, pa se mnogi boje da bi mogao da promeni klub, posebno ako "Rosoneri" ne izbore Ligu šampiona skorije.

Ipak, ističu iz kluba i da je Donaruma jedan od prioriteta, ali pregovori još nisu počeli.

"Nisam počeo pregovore sa Milanom oko produžavanja Donaruminog ugovora jer oni imaju druge prioritet, videćemo", zagonetan je ostao poznati fudbalski agent.

Jedan od tih drugih prioriteta je i Zlatan Ibrahimović.

Šveđanin bi da ostane, klub bi da ga zadrži, ali kako prenose italijanski mediji, ne mogu da se dogovore oko plate.

Rajola je istakao da zasad nema dogovor, ali da je optimističan.

"Ibrahimović se sutra neće priključiti ekipi, takva je trenutno situacija. Razgovaramo, ali još uvek nemam dogovor. Da li je novac u pitanju? Ne samo to, pitanje je i ubeđenja i stila. Pregovori su tu, pa smo optimistični", izjavio je Mino Rajola.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke