Rajola "igra prljavo", Barsa se povlači iz trke!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.12.2018.
16:13
Izvor: Sportske.net

Čelnici katalonskog kluba složni su u oceni da pod uslovima koje diktira Mino Rajola nema svrhe ulaziti u priču o transferu.

Epa/Enric Fontcuberta
Epa/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

"Zlatni dečak" svetskog fudbala privukao je pažnju najvećih klubova u Evropi i nema nikakve dileme da će na leto Ajaks zadovoljno trljati ruke, baš kao i agent Matijasa De Lihta.

Mino Rajola je još jednom "prigrabio zlatnu koku", ali ono što trenutno radi u slučaju Matijasa De Lihta nije po volji Katalonaca.

Dobro obavešteni "Mundo Deportivo" preneo je ekskluzivu u kojoj se navodi da su čelnici Barselone saglasni da se pod uslovima Mina Rajole ne treba takmičiti sa ostalim timovima za potpis štopera Ajaksa.

Menadžer mladog Holanđanina poručio je klubovima koji žele De Lihta da će na leto moći da se takmiče za njegov potpis. Želi da stavi svoj "dijamant" na aukciju, a Barselona nije spremna na takve igre Italijana.

Barselona sebe ne vidi u takvoj priči. Katalonci su rešeni da se povuku iz trke jer smatraju da De Liht ne zaslužuje ništa bolje uslove u odnosu na Frenkija de Jonga.

U slučaju veznog igrača situacija je kristalno jasna. Ajaks će naplatiti oko 70 miliona evra na ime obeštećenja, a igrač je već upoznat sa ponudom Barselone koju je voljan da prihvati.

Matijas De Liht
Foto: Epa/Sebastien Nogier

Ono što De Lihta razlikuje u odnosu na njegovog saigrača, osim menadžera, jeste i podatak da u Barseloni ne bi mogao da računa na sigurno mesto u prvom timu.

Tačno je da Barsa ima problema sa štoperima, ali Đerar Pike je i dalje nedodirljiv i ima ugovor na još tri godine, a tu su i ostali igrači koji će posle izlaska iz povreda ponovo biti u konkurenciji.

To je zapravo još jedan od razloga koji ne štima na relaciji Barselona - Rajola. Menadžer Matijasa De Lihta želi da njegov igrač uz dobru zaradu ima i garantovano mesto u timu, a Katalonci ne garantuju ništa od toga.

Kako trenutno stoje stvari, po Rajolinim uslovima na "aukciji" će učestvovati Juventus, Bajern i Pari Sen Žermen, a videćemo da li još neki od evropskih velikana čiju je pažnju privukao De Liht.

Mladi Holanđanin je sa 19 godina dogurao do "A" reprezentacije, već je poneo kapitensku traku u Ajaksu, a godinu će pamtiti i po priznanju "Zlatni dečak" koje Tutosport dodeljuje najtalentovanijim igračima do 21 godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 26.12.2018
00:27

Jedva cekam dan kada ce se mesetari zakonom zabraniti i povuci iz svetskog fudbala, kada ce se uspostaviti pravila po kojima se tacno zna sta se sme a sta ne sme - kao na svakom normalnom trzistu rada bez ucena, licitiranja, laznih 'ponuda' radi povecanja i pumpanja cene, medijskih spletki i slicnog a nazire se.

avatar
Zoran Pinjatic
Tuesday, 25.12.2018
20:44

Ovakav klip se moze napraviti za svakog igraca iz nase superlige

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 25.12.2018
19:17

Ni u Juventus ne bi imao zagarantirano mesto u prvih 11 ....