Rafa prelomio, ovo je i za Srbiju i za Mitrovića najbolja vest!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 02.11.2017.
10:07
Izvor: Sportske.net

Više nema nikakve dileme kada je Aleksandar Mitrović u pitanju.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Od deset mečeva ove sezone, Mitrović nije bio starter nijednom. Istina, u tri meča je bio suspendovan, ali ne dobija priliku i neće je dobiti, to je sada jasno.

On je praktično na marginama, Benitez veruje svom igraču Hoselu koga je doveo u klub, i iako se recimo u anketama 77% navijača opredelilo za Mitrovića kao igrača koji treba da bude starter, on ne dobija šansu ni sa klupe.

Razlog?

Benitez smatra da ne može da veruje Mitroviću, da je previše impulsivan, da je na meti sudija, da može da našteti timu. Uz to, španski napadač je disciplinovaniji u igri, on radi ono što mu trener kaže, i uz Ajose Pereza čini napadački tandem.

Po Rafi, mnogo je upotrebljiviji od Mitrovića u sistemu u kome je najistureniji uz podršku tri ofanzivna igrača, jer se bolje kreće i stvar prostor fudbalerima iz drugog plana.

Mediji u Njukaslu ne smatraju tako, čak mnogi veruju da je Hoselu, bivši igrač Stouka koji je bio na pozajmici u La Korunji promašaj, u devet mečeva je dao dva gola. Ali, ne treba ni osporavati Beniteza, sa prosečnim timom on je u sredini tabele, i Njukasl igra u dobroj formi kod kuće, teško daju, ali i teško primaju golove.

Bilo kako bilo, odluka je doneta, Mitrović će biti prodat u januaru, a Benitez će dovesti drugog napadača. On je i letos hteo da se oslobodi Srbina, ali nije bilo para za zamenu, a i klub je tražio veliku sumu za našeg reprezentativca.

Mitrović gubi vreme, nedostaju mu mečevi, videlo se to i u reprezentativnim utakmicama, potpuno je izgubio samopouzdanje. Za njega je jedino rešenje da negde ode i odigra proleće, makar na pozajmicu, kako bi Mundijal dočekao u optimalnoj formi.

Nije baš da imamo previše napadača, niti zamenu za njega...

Koji bi klub to mogao da bude? Pominje se Sautempton, navodno, gde bi dobio šansu uz Tadića, a koliko bi koristi Srbija od toga mogla da ima, nije potrebno posebno naglašavati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Saturday, 04.11.2017
18:01

ALi Hoselu, ej Hoselu, covjek u karijeri nije dao 30 golova ukupno. Jadan ja!

avatar
Filip Lukic
Thursday, 02.11.2017
14:38

Najgori trener ikad !!!

avatar
Pinturicchio
Thursday, 02.11.2017
13:25

Ispod proseka u odnosu na današnje špiceve

avatar
chaki
Thursday, 02.11.2017
13:24

Samo bezi iz Njukasla bilo gde i da budes pravi na svetskom, i ako navijam za Zvezdu ovo mi je jedan od omiljenijih igraca u reprezentaciji i šteta da igra svaku trecu po 10 min

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 02.11.2017
12:55

Ma samo neka beži iz Njukasla, prosipa godine za bezveze. Voleo bih da ostane u Engleskoj, prosto mi ide za njega Engleska liga

avatar
Thursday, 02.11.2017
11:35

Voleo bih da ostane u premijer ligi, vrati se protiv njukasla i zabije im nekoliko komada. Bas ne gotivim tog beniteza

avatar
NikkiCFC
Thursday, 02.11.2017
11:19

Klupa i kod nas Prijovic je bolji napadac.

avatar
indija durot
Thursday, 02.11.2017
11:29
avatar
Anderton
Thursday, 02.11.2017
11:15

Bezveze, dečku su uzeli 6 meseci karijere, znalo se još letos da neće igrati, a verujte mi da će Njukasl opet do kraja da se bori za opstanak.