Puklo, konačno! Bejl na korak od novog kluba!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 29.10.2019.
10:14
Izvor: Sportske.net

Izgleda da više nema prepreka, "Marka" tvrdi da su stvari završene, posle više od pet godina Velšanin odlazi. "Krivac" se zna...

EPA-EFE/Lavandeira Jr
EPA-EFE/Lavandeira Jr

Povezane vesti

Kako smo pisali juče, Garet Bejl želi da ode. Nadao se eventualnom povratku u PL, ili čak Americi, ali izgleda da će na kraju završiti tamo gde je trebalo da bude prošlog leta.

Naime, Bejl je naložio svom agentu, Džonatanu Barnetu da izdejstvuje odlazak u Kinu. Velšanin će prihvatiti ponudu Šangaj Šenhue, koja je oko 30 miliona dolara po sezoni i posle novog sukoba sa Zidanom otići iz Madrida.

Odnosi su loši, Francuz je izostavio Bejla iz utakmice sa Brižom kao preventivu zbog povrede, Velšanin smatra da Zidan ovim stalnim insistiranjem da igrač nije spreman u stvari pravi alibi da ga eliminiše.

Zbog svega toga, agent je tražio da Real ne objavljuje medicinski izveštaj povreda, sa druge strane čini se da Zidan ne haje, smatra da mu Bejl, čak i da ne dovede pojačanja na zimu ne treba i da klub treba da sačuva novac i eventualno uzme neko obeštećenje.

Tu dolazimo do ključne stvari, naime, Bejlu do kraja ugovora pripada oko 25 miliona evra, igra za 17 po godini, ali Kinezi ne žele da plate obeštećenje. Real je stopirao transfer upravo jer Đangsu i Šangaj Šenhua nisu želeli da plate 40 miliona za igrača.

Problem sa kineskim klubovima je što po zakonu, ako plate obeštećenje, isto toliko moraju da uplate u kasu saveza za razvoj fudbal.

Zbog toga skupo plaćaju igrače, ali nerado izdvajaju za obeštećenje.

"Marka" danas tvrdi da će Šangaj ipak uplatiti neku manju sumu Realu kako bi doveo Bejla, ugovor bi trebalo da bude na tri godine.

Šangaj Šenhua poslednjih godina nije ni blizu borbe za top 4, 2018. su igrali ligu šampiona, dovodili su Drogbu, Anelku, Teveza, poznata trenerska imena poput Gasa Pojea i Kike Sančez Floresa. U timu su sada Igalo, El-Šaravi kapiten Đovani Moreno, a trener je nekadašnji selektor Južne Koreje Čoi Kang-He.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Tuesday, 29.10.2019
18:10

Eto, saga za koju ligu si ti igrac se zavrsava sa velikom potvrdom za koju si ti ligu ustvari igrac. Klasicna prevara od igraca

avatar
Jean-Luc Picard
Tuesday, 29.10.2019
12:00

Pa eto resenja za sve ove sulude transfere. Treba evropa da se ugleda na kineski model i nece vise biti pogbi, kutinja nejmara i kompanije./

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 29.10.2019
11:27

40 i odlazi verovatno.