PSŽ u (ne)očekivanom haosu, "poker" odlazaka koji nijedan klub ne može da preživi?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 12.04.2020.
10:41
Izvor: Sportske.net

Kada malo bolje razmislimo, ovako nešto je zaista nemoguće.

Beta/AP Photo/Daniel Cole
Beta/AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Možete li da zamislite da jedan klub u jednom prelaznom roku ostane bez četvorice najzvučnijih imena? Ni mi. Ali, kakve su šanse da se to ne desi, odnosno, ko ima najveće da ostane?

Žeremi Roten je danas potvrdio ono što svi očekujemo odavno, Kilijan Mbape će preći u Real Madrid, samo je pitanje kada. Mbape želi samo u Real, Zidan želi samo Mbapea i tu je priča završena, PSŽ ne može ništa, a i ima dogovor da pusti Francuza kada Madriđani dođu po njega, a šta ako to bude ovog leta?

Sledeći na listi je Nejmar. On je uspeo da ostane u klubu prošlog leta, kada smo do poslednjeg trenutka čekali dogovor oko povratka u Barsu. Brazilac je čak bio i odstranjen iz ekipe dok se sve ne završi, kasnije se vratio, ali mrzovoljno i često je na meti navijača zbog svog odnosa prema klubu. Po našem mišljenju, ako Barsa pronađe način, šanse da Nejmar ostane manje su nego za Mbapea.

I onda dolazimo do pozicije "devetke", gde su stvari još izvesnije. Edinson Kavani ostaje bez ugovora, ne želi da ga produži i sigurno napušta Park prinčeva. Samo je pitanje gde će nastaviti karijeru, pominjao se Atletiko Madrid, Čelsi, Mančester Junajted, a čak i povratak u Urugvaj, u Penjarol. Kavanijev odlazak je još zimus bio 100%, jer 30. juna, odnosno kada se sezona završi posle koronavirusa, ostaje bez ugovora.

Ostaje još Mauro Ikardi, koga PSŽ ne želi da otkupi, tačnije, želi, ali kada nađe novog kupca i izvrši preprodaju. PSŽ ima klauzulu po kojoj može da ga otkupi za 70 miliona evra od Intera, ali ukoliko ga proda ponovo nekom italijanskom klubu mora da doplati još 20 miliona. Ikardija žele Milan i Napoli, pominje se i dalje Juventus, tako da PSŽ mora da dobije za njega minimum 90 miliona evra da bi bio na nuli.

Bonus 10

Dakle, zaključak je jasan - ceo svet zna da Mbape želi i da će otići u Real, o Nejmarovoj želji za Barsom nema potrebe više trošiti reči, Kavaniju ističe ugovor, a Ikardi je u drugom delu sezone ostao plan B i nije po ukusu Tomasa Tuhela.

Biće ovo najzanimljivije leto u Parizu, a tamo je uvek uzbudljivo, i bez ovakvih promena u najavi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Sunday, 12.04.2020
21:36

I na kraju svi ostaju

avatar
deki trbic
Sunday, 12.04.2020
14:55

jedini od pomenutih igraca Mbape je bitan za tim...kavani ima 33 god, vreme je za zamenu...Neymar je samo maneken, onda Ikardi i ne zeli da se vrati posle pozajmice...imaju oni para i sredstava da kupe sta hoce.

avatar
Karambol
Sunday, 12.04.2020
13:14

Svakako sa njima nisu nista uradili u LS, uzece preko 400 milki za njih dvojicu i da uloze jos 100 mocice da dovode pojacanja za pola milijarde evra. Kulibali, Pogba,Grizman,...

avatar
Milos Ilic_fb1
Sunday, 12.04.2020
11:23

Da ce Mbape u Real zna i moja baba koja ne prati fudbal.
ali ne ovo vec sledece leto. I dalje je bas mlad i imace dovoljno vremena da postane legenda Reala.
Nejmar u Barsu... Nije nemoguce, ali Barselona se raspada. Novca im je falilo i kad se igralo, a kamoli sad kada se gube ogromne sume zbog pandemije. Pritom, od prodaja mogu da ocekuju za 30-50% manje nego pre svega ovoga. Kutinjo je dosao za 145, otici ce za MAX 70. Dembelea ako prodaju za 75,80 treba da se sutiraju u zadnjicu. Grizman nece u PSZ koji ga zeli, tako da ce za Neja morati da istresu bar 150 miliona zive love koju nemaju. A gde je njegova plata?
Kavani je trebalo jos u Januaru da ode i otici ce svakako. Ikardi je trebalo u Juve ali sad je pitanje da li ce jer je i Juve pogodjen krizom, kao i svi ostali. Zbog toga mislim da ce ili ostati u PSZ-u ili eventualno da ga otkupe pa trampe s Juventusom.
Odlaze im i bekovi, 3 ako se ne varam, tako da ce PSZ morati ozbiljnu rekonstrukciju da napravi na leto.

avatar
Sunday, 12.04.2020
11:04

Žerom, ne Žeremi, znam bolje od vas tamo kako se fudbaleri zovu i prezivaju, nemojte da mi prkosite. Jérôme René Marcel Rothen Pozz