PSŽ - Posle titule, velike promene u napadu, "zahvalnica" veteranima?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 22.04.2019.
09:44
Izvor: Sportske.net

Šesta titula u sedam godina, ali daleko od toga da su zadovoljni. Problem su i sukobi u gornjim ešalonima, ali i Tuhelove želje. Šta bi sve moglo da se promeni?

EPA-EFE/Julien de Rosa
EPA-EFE/Julien de Rosa

Povezane vesti

Tuhel je novim ugovorom dobio internu bitku sa direktorom Anterom Enrikeom kome bi ovo mogao da bude poslednji prelazni rok.

Uz činjenicu da moraju da prodaju igrače kako bi ostali u granicama FFP, u Pari Sen Žermenu planiraju podmlađivanje tima, ali i nova ulaganja, već su se dogovorili sa Anderom Ererom, ali to je početak.

Manje više se zna da su Kurzava, Menije, Nkunku, Dreksler na prodaju, ali to nije dovoljno.

Edinson Kavani je odbio da odgovori da li ostaje u klubu, ali bi godinu dana pre isteka ugovora mogao da ostvari san i zaigra u Španiji. Želi ga Atletiko, kao zamenu za Dijega Koštu koji bi trebalo da završi u kineskom Dalijen Jifangu. Takođe, u sklopu podmlađivanja ekipe, nije nemoguće da se klub oslobodi Danija Alveša i Bufona, odnosno njihovih ugovora, čime bi dobio manevarski prostor za dovođenje mlađih igrača, ali i uštedeo novac za plate novih zvezda.

Osim Erere potreban je još jedan igrač u sredini, Ndombele ili Alan iz Napolija, i jedan i drugi su papreni, koštaju oko 80 miliona evra, mada bi sa Lionom eventualno mogli da uđu u neku trampu i tako smanje cenu za Ndombelea. Još jedna varijante je Geje iz Evertona, ali sada su manje šanse da dođe u Pariz nego zimus.

Renovirane će biti bekovske pozicije, ali iskusnijim igračima, Biragi iz Fiorentine i Pićini iz Valensije bi mogli da budu rešenja za bokove, dok je u igri i Dejli Blind iz Ajaksa, ako klub bude hteo da mu izađe u susret.

Što se golmana tiče, navodno je Al-Kelaifiju poručeno da ima mandat da ponudi De Hei ogroman novac, ali golman Junajteda ima još godinu dana ugovora, Englezi navodno traže 100 miliona, što Parižani neće platiti, spremni su da čekaju godinu dana.

Ako ode Kavani, potreban je napadač, Zaha je želja Parižana, što bi verovatno značilo da će Mbape igrati u sredini, mada je PSŽ želeo Kina iz Juventusa, ipak Rajola je zatvorio tu priču, talentovani napadač ostaje u Torinu.

Videćemo hoće li biti iznenađenja, tek Tuhel se neće odreći Nejmara i Mbapea, sigurni su Verati, Markinjoš, Tijago Silva, Kerer, Bernat, Paredes, Areola, Kimpembe kao i verovatno Di Marija...

PSŽ će probati da proda Hesea, Kričkovijaka, Kevina Trapa koji su na pozajmicama...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 22.04.2019
14:58

jao eto sve znamo mi sta će bit,pa neće prodat nikog

avatar
Mani2
Monday, 22.04.2019
10:18

Prosipanje iz praznog u suplje.

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Monday, 22.04.2019
09:53

Nece ovi nikad osvojiti Ligu Sampiona. Imaju novca ali nemaju znanja.