PSŽ "nalepio" cenu Nejmaru! Deluje primamljivo, ali...

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 30.07.2019.
09:09
Izvor: Sportske.net

Parižani smanjili apetite. Šta ostaje problem Barselone?

EPA-EFE/Lucas Figueiredo
EPA-EFE/Lucas Figueiredo

Povezane vesti

Više nema dileme, PSŽ želi da proda Nejmara. Naime, prema informacijama katalonskog "Sporta" oni su obavestili Barselonu da je Brazilac na prodaju i da je cena 180 miliona evra.

To je opet manje od onoga što su ranije tražili, a prodajom bi se vratili u okvire FFP. Ovog leta je PSŽ prodao nekoliko mladih igrača, oslobodili su se Bufonovog i Alvešovog ugovora, otišao je i Rabio, dovedeni su Erera bez obeštećenja, Sarabija i Dijalo za nešto više od 50. Ali, klub je prodao Dijabija, Veu, Lo Selsa, Kričkovijaka, Nunksua, i verovatno Nsokija Njukaslu, pa su u plusu tridesetak miliona.

Jasno, tim još nije formiran, ali je Tuhel insistirao da može bez Nejmara, ali da ne želi kusur u igračima Barselone. Nisu mu potrebni ni Dembele, ni Kutinjo, a popunjen je i vezni red, pa ni Rakitić ne dolazi u obzir.

Dakle, Parižani su smanjili cenu, 180 miliona je prihvatljivo, ali je problem što Barsa nema novac. Njihova jedina nada je da prodaju Dembelea ili Kutinja, kao i Rakitića, ali to je malo verovatno. Prvo, što su cene Barsinih igrača takve da retko ko može da ih priušti, drugo, što interesovanja nema, pogotovo za mladog Francuza i Brazilca. Dembele je dovođen u vezu sa Bajernom, ali oni ne žele da plate više od 80 miliona evra, sada su se okrenuli Saneu iz Sitija.

Priča bi mogla da potraje čitavo leto, Nejmar će čekati, kao i PSŽ, a može li Barsa da skupi novac, videćemo.

Može li neko drugi da se uključi u igru?

Jedino Real i Juve imaju novac i igrače koje bi prodali, ali meta Madriđana je Pogba, što se tiče Italijana, Nejmarova plata je previsoka, a i oni takođe traže potpuno drugačiji profil igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Opet onaj Anonymous
Tuesday, 30.07.2019
12:11

Cene Barsinih igrača takve da retko ko može da ih priušti, kad su postavili ne realne cijene. Doveli bi Neymara a nemaju para, nece od toga posla biti nista.

avatar
Burazer
Tuesday, 30.07.2019
10:27

Ako sada Perez ne dovede Neymara, propala mu je i naredna sezona...

avatar
pop94
Tuesday, 30.07.2019
09:17

Pa da je i 100 miliona cena, Barsa nema novac.