PSŽ na pragu sjajnog pojačanja!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 26.06.2019.
16:00
Izvor: Sportske.net

Francuski mediji pišu da je dogovor postignut.

EPA-EFE/Julien de Rosa
EPA-EFE/Julien de Rosa

Povezane vesti

Kako stoje stvari, prvo Leonardovo pojačanje po povratku u klub sa "Parka prinčeva" trebalo bi da bude španski fudbaler Pablo Sarabija.

Taj transfer je nedavno najavljen, a izgleda da su "Sveci" ubrzali stvari i realizaciju istog priveli kraju.

Očekuje se da do 30. juna sjajni ofanzivni vezista potpiše ugovor sa Parižanima, a Sevilja će na ime transfera inkasirati oko 20 miliona evra.

Sarabija će u Parizu zarađivati četiri miliona evra godišnje, a očekuje se da stavi paraf na petogodišnju saradnju.

Ovaj 27-godišnji fudbaler je imao sjajnu sezonu u dresu tima iz Andaluzije, postigao je 23 gola i upisao 17 asistencija na 52 zvanična nastupa za ekipu sa "Sančes Pishuana".

Sportski direktor Sevilje Monći je hteo da ga zadrži, nudio mu je novi ugovor sa platom od 2,5 miliona evra godišnje, ali je PSŽ uleteo sa daleko izdašnijom ponudom, koju Sarabija na kraju nije mogao da odbije.

Trener "Svetaca" Tomas Tuhel je istakao da su mu potrebni kvalitetni igrači za rotaciju, posebno nakon odlazaka Dijabija (Leverkuzen) i Nkunkua (Lajpcig), a novi sportski direktor Leonardo će mu na raspolaganje za 20 miliona evra staviti dva odlična igrača, kako će pored Sarabije klub sa "Parka prinčeva" uskoro pojačati i Ander Erera, iskusni vezista dolazi kao slobodan igrač, kako mu je istekao ugovor sa Mančester junajtedom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke