PSŽ kupuje u Lionu!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 11.05.2016.
16:49
Izvor: Sportske.net

Šampion Francuske već neko vreme radi na pojačavanju tima za narednu sezonu, a novo ime na njihovoj listi želja uzrmaće celu fudbalsku javnost u Francuskoj.

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Olimpik Lion, je nakon deklaisranja jednog od glavnih konkurenata za mesto koje naredne godine vodi u Ligu šampionu, ekipe Monaka, prethondog vikenda, obezbedio odlazak u najkvalitetnije fudbalsko klupsko takmičenje u Evropi, a samo bod su od toga da izbegnu i kvalifikacije i da se kao drugoplasirani direktno izbore za grupnu fazu najjačeg takmičenja pod okriljem UEFA.

Sezona je loše počela po ekipu sa "Žerlana", nizali su razočaravajuće rezultate, a veliki peh im se dogodio kada se ozbiljno povredio jedan od najboljih igrača tima, Nabil Fekir.

U poslednje vreme ipak, Lion je zaista nezaustavljiv, a u poslednjih deset mečeva nisu zabeležili nijedan poraz, a i remizirali su samo dva puta, što dovodi do zaključka da su u poslednjih deset kola francuske Lige 1, trijumfovali u čak 8 navrata!

Jedan od najzaslužnijih za nagli skok forme francuskog tima, definitivno je i krilni fudbaler alžirskog porekla Rašid Gezal.

On je na 29 nastupa u najkvalitetnijoj ligi Francuske ove sezone zabeležio osam golova i isto toliko asistencija, a u poslednjih deset mečeva je postigao šest od tih osam golova i tome je dodao polovinu ukupnog broja asistencija iz ove sezone.

Sjajan učinak, preporučio je ovog fudbalera mnogim klubovima širom Evrope, a sada se kao glavni konkurent za njegov potpis javlja moćni šampion Francuske Pari Sen Žermen.

Naime, Gezal ima ugovor sa ekipom iz Liona do kraja naredne sezone, i nedeljnu platu od 20 hiljada evra. U klubu već neko vreme intenzivno rade na obnavljanju ugovora sa fudbalerom, ali još uvek ne mogu da pronađu zajednički jezik. Problem je u tome što Alžirac traži čak deset puta veću platu!

U upravi tima sa "Žerlan" nisu spremni toliko da mu ponude, pa u taboru "Svetaca" veruju da to mogu da iskoriste i mladog ofanzivca dovedu u svoje redove. Bogati Parižani nemaju problem da mu ponude traženu količinu novca na nedeljnom nivou, pa bi u slučaju da ne potpiše novi ugovor sa Lionom upravo "Park prinčeva" trebalo da bude nova destinacija mladog krilnog fudbalera.

Ipak, da to ne bude tek tako postarali su se Liverpul, Arsenal, Kristal Palas i Vest Hem, koji takođe prate dešavanja u vezi ovog fudbalera.

Igrač je na kraju, ipak izrazio želju da ostane tu gde jeste i naredne sezone, kako će se Olimpik Lion evidentno okušati u Ligi šampiona sledeće godine. U klubu se nadaju da bi prodajom nekih drugih fudbalera obezbedili sredstva, uz pomoću kojih bi mogli da ispune tražene uslove Rašida Gezala i ponude mu novi, zadovoljavajući ugovor, koji bi ga na "Žerlanu" zadržao nešto duže.

U kvalitete ovog fudbalera, uverite se u videu koji se nalazi u prilogu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dusan Petrovic br. 2
Thursday, 12.05.2016
17:29

U vreme mog detinjstva ni devojcice nisu ovo nazivale vredjanjem,naravno mislim na komentar koji mi niste odobrili.Ali sta je,tu je,vidim da je sada doba mekusaca doslo

avatar
AFC
Wednesday, 11.05.2016
18:27

Traži 200000 nakon jedne dobre sezone.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 11.05.2016
17:31

Jos jedan Alzirac koji je sjajan

avatar
dinEdo
Wednesday, 11.05.2016
17:04

Lion bi trebalo da zadrzi svoje igrace..dovede jos 3 4 dobra igraca..i da se bori za titulu u ligi 1.