Prsa u prsa! Šta će Barsa i Real uraditi u prelaznom roku i zbog čega ova situacija nije viđena nikad?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 24.12.2019.
12:38
Izvor: Sportske.net

Poznato je da Perez ne voli da kupuje u januaru, mada Zidan traži pojačanje. Jasno je i da Barsa mora da prodaje. Ali, ovakvu situaciju nismo imali nikada...

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Pred praznike, "El Klasiko" bez golova, pa onda kiks Reala protiv Baska, Barselona je na odmor otišla sa dva boda više. Šampionat se nastavlja već 4. januara, jasno je da će najveći rivali voditi trku za titulu, iako ni Sevilja nije daleko, na -5 od Barselone.

Ali, šta će Real i Barsa uraditi u prelaznom roku?

Ni jedan, ni drugi klub nisu potvrdili navode o kupovinama tokom zime, mada Zidan traži i dalje još jednog vezistu. Prema nekim informacijama spreman je da proda Iska Čelsiju, i da dovede nekog od vezista. Nije mu po volji Eriksen, on bi Pogbu što je nemoguća misija, a verovatno ni De Bek iz Ajaksa neće u januaru napustiti klub.

Perez za sada ćuti, on ne voli da kupuje u januaru, mediji pominju da će na kraju sezone dovesti novog napadača, da žele Ikardija koji je odbio da ga PSŽ otkupi, ali ono što je Zidan rekao je da ove zime nema promena u napadu, dakle Luka Jović ostaje.

Dug je januar, videćemo kako će se situacija razvijati, pogotovo ako ode Isko. Real bi već sad želeo Hakimija iz Dortmunda koji je na pozajmici, ali Marokanac će tek na leto ponovo na "Bernabeu".

Barselona?

Tu već ima mnogo priča, počev od odlaska Todiboa u Milan i eventualne prodaje Umtitija i pokušaja da se ugrabi štoper, pre svih Bleki Milenković, ali i to će biti teško izvesti u januaru.

Barselona zavisi od prodaja, jedan će otići, Vidal ili Rakitić, kao i Alenja. Navodno i Semeda nude Juventusu, Mendešu je poručeno da desni bek nije prva opcija.

Ostaje priča o napadaču. On je potreban odmah, Karlos Vela bi mogao da stigne na pozajmicu, mada nije jasno zbog čega bi krao minute Fatiju, a izgleda da i dalje prva letnja meta ostaje Nejmar.

Brazilac će se pozvati na propise UEFA, može da napusti klub uz kompenzaciju jer je stariji od 27 godina, a nije potpisivao produžetak sa PSŽ. Ali, i kada se sračuna, plata, boravak u Parizu, obeštećenje koje je plaćeno, to će biti 180 miliona evra, Barsa taj novac u ovom trenutku nema. Hoće li ga imati na leto i može li prodajama da skupi deo, videćemo, tek u januaru pokušavaju da se reše par igrača na sredini, da eventualno prodaju i nekog iz odbrane, smanje igrački kadar i dovedu zamenu za Suareza, i to privremenu do leta.

Opšti je utisak da se Real istrošio letos, da sada mora da čeka naredni jun jer nije rasprodao prekobrojne, Bejla i Rodrigeza i da su im ruke vezane u prelaznom roku.

Što se Barselone tiče, nemaju novca, i oni moraju da smanje platni fond, pomenuti igrači zarađuju, kada se sve sabere oko 25 miliona neto i klub je već iznad granice, finansijski direktor Oskar Grau je upozorio da bez rezova u igračkom kadru ne mogu recimo da priušte Nejmara, čak i ako on smanji primanja na manje od 25 miliona evra.

Mediji u Španiji se slažu da je ovo jedinstvena, nikada viđena situacija, Barselona i Real nemaju novca za pojačanja. Tačnije, ne mogu da kupuju dok se ne oslobode prekobrojnih što je u januaru veoma teško. Plate i troškovi klubova premašuju planirano, pa bi lako mogli da i pored toga što su mašine za pravljenje para da dođu pod udar FFP jer su kako rekosmo, rashodi preveliki i postoji ogroman disparitet između uloženog u igrače i izlaznih transfera...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Tuesday, 24.12.2019
18:11

A Zizu dao intrviju pre nekoliko dana u kojem je rekao da nece biti dovodjenja i promena na zimu...Realu ne trebaju toliko pojacanja hitno,vratice se Azar i tu mozemo da racunamo na poboljsanje realizacije,sredina terena ne gori i tu nema potrebe dovoditi u januaru nikoga,odbrana moze da izgura sezonu lagano jer ih ima i za prvi tim i rotaciju.Svi transferi ce se desiti za leto,kao sto pise Marka Mbape je prva meta,Ikardi druga,ostaje da se u medjuvremenu dogovori sa Ajaksom oko DeBeka i ako ostane para trazice se stoper,vraca se Hakimi i to ce biti svi poslovi Reala barem kako sada stvari stoje po Spanskim medijima.

avatar
Opet Anonymous
Tuesday, 24.12.2019
17:07

Fati jeste ogroman talenat ali nema iskustva, previse je mlad a Vela ima dosta iskustva za vece utakmice i u dobroj je formi.

avatar
GoHardV3
Tuesday, 24.12.2019
16:53

Zidan je rekao da nista nece kupovati. A verujem da Barselona nema potrebe za dodatnim igracima.

avatar
Celtic FC
Tuesday, 24.12.2019
19:34

Pusti to, nego 'ajde ti nama objasni zbog čega ova situacija nije viđena nikad? I koja je to situacija? Eto, ja nemam odgovor na ta pitanja...

avatar
GoHardV3
Wednesday, 25.12.2019
16:15

Ne znam, zudim za t ime da znam sta je ovde posebno i istinito bar..

avatar
BlueBoy84
Wednesday, 25.12.2019
02:29

Odbrana, veza se zeza....

avatar
Karambol
Tuesday, 24.12.2019
16:09

Pa Barsi pojacanja i ne trebaju,prenatrpani na svakoj poziciji,u napadu imaju Mesija Suareza Grizmana Fatija i vratice se Dembele, vezni isto okej sa De Jongom Arturom Vidalom Buskecom Alenjom, odbrana isto okej,mogu izneti sezonu do kraja lagano,ne vidim razlog sa pojacanja pre leta.

avatar
RocknRolla
Tuesday, 24.12.2019
15:34

Hames ide kod Ancelotija koji ga je hteo i u Napoliju a Bejl kod Kontea,Real ce se osloboditi jos Iska ( Celsi),Marijana,Odriozola bi takodje mogao da napusti klub. Jurice bombu u vidu Sterlinga,Mbpaea i pojacanje u veznom redu u vidu Pogbe,Van De Beka plus vracanje Hakimija sa pozajmice. Barselona sa druge strane ce hteti da se oslobodi Rakitica,Vidala,Dembelea a jurice svim silama Nejmara i verovatno pojacanje na poziciji stopera. Neko moje vidjenje prelaznog roka za Real i Barselonu.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 24.12.2019
17:56

Bas ce James u Everton lol, on cak nece u englesku uopste da ide a kamoli tamo. Inter nema novca za Bejla a pitanje da li cemo i mi po Iska jer nam budzet ide na Vernera i Sanca.

avatar
RocknRolla
Wednesday, 25.12.2019
01:37

Bejl ulazi u poslednju godinu ugovora i bice slobodan za nekih 50 tak miliona ako ne i manje a sto se tice Evertona,oni su od sledece sezone sa Ancelotijem u rangu Celsija i bice to krvava borba za le.

avatar
Offside
Tuesday, 24.12.2019
18:17

Od svih sto si nabrojao jedini koji ima ponudu je Isko i to iz Celzija koja iznosi 38 mil. i koju ce Real verovatno prihvatiti (izvor je transfer news koji je dosta dobro obavesten).Kao sto se zna za Hameza,Bejla i Marijana nema ponuda (a cekaju se) i oni su zaledjeni,Real je odustao od Pogbe i meta ostaje samo DeBek, tako da su ti izvori dosta losi,mada bi ovakav razvoj situacije koji si nabrojao sa prodajama bio dosta dobar po nas. :D