Promocija prošla, evo šta su prednosti Luke Jovića u Madridu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 13.06.2019.
08:44
Izvor: Sportske.net

On ne polazi iz iste pozicije kao neki raniji kandidati za Benzeminog naslednika. Uz to, nekoliko faktora će mu olakšati posao.

AP Photo/Manu Fernandez
AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Dan posle prezentacije, najsrećnijeg trenutka u karijeri Luke Jovića, ispunjenja sna, kako je rekao, mediji se bave analizama onoga što će uslediti u novoj sezoni.

Mnogi smatraju da je za Srbina rano, da je Benzema neprikosnoven.

"Došao sam da se borim, mislim da smo Benzema i ja kompatibilni, ali to će odlučiti Zidan"
, rekao je Jović.

On nije razgovarao sa trenerom, ali treba napomenuti da je već igrao i kao klasični i kao drugi napadač, da mu formacija nije nepoznata i da sam činjenica da Real razmišlja o pozajmici Vinisijusa Valjadolidu, govori da će Luka dobiti šansu već u prvim mesecima sezone.



Ono što je bitno za Jovića je da ima samopouzdanje, odigrao je fantastičnu sezonu, ali stručnjaci procenjuju da ima mnogo prostora za napredak. Dosta novih igrača u ekipi će i njemu olakšati snalaženje, naime pritisak će biti manji jer su oči uprte u Azara.


"Fantastičan igrač, jedan od najboljih na svetu, čast mi je da delimo istu svlačionicu", kaže Srbin.

Treba uzeti u obzir Benzemine godine i istrošenost, naime, prečesto u karijeri Real nije imao drugi izbor u napadu, svi fudbaleri koje su mu dovodili kao zamenu su nekako razočarali, nisu uspeli Morata, Borha Majoral, Marijano. Real je dovodio na pozajmicu igrače poput Adebajora i Ćićarita, ali nisu bili dovoljno dobri da bi ih otkupili. Morata i Marijano su morali na kaljenje, ali ni pre, ni posle toga nisu uspeli da se nametnu.



Jović je prvi klasični napadač koji dolazi prvi put u Real za stalno, odnosno za njega je plaćeno obeštećenje i sigurno će imati prilike da igra.

To je najvažnije, imaće vremena da se uklopi, a posle toga, za Srbina bi nebo moglo da bude granica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 13.06.2019
09:48

mediji prenose da ce Zidan sigurno ostaviti Vinisijusa u ekipi jer veruje u njega i Zidan planira da ga forsira na desnom krilu kako bi levo krilo bilo slobodno za Hazarda

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 13.06.2019
08:45

Jović je prvi klasični napadač koji dolazi prvi put u Real za stalno.