Promena plana, Grizman u plavom?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 08. januar 2018.

  • 10:39

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Činilo se da nema dileme, ali dolazak Kutinja menja sve. Francuz šokirao zahtevima, šta je sledeće?

Promena plana, Grizman u plavom?
Foto: EPA-EFE/Fernando Alvarado
Posle kupovine Kutinja, mnogi veruju da je Grizman otpao kao pojačanje Barselone.

Problem nije toliko 100 miliona evra koliko košta njegova sloboda, već iznos godišnje plate.

Pisali smo, Barsa mora da se oslobodi velikog broja igrača, kako ne bi "pojela samu sebe", pošto sa ovakvim platama preti pravi finansijski kolaps.

Klub će učiniti sve da oslobodi prostor, ali to nije nimalo lako, tim pre što ostali klubovi znaju kakva je situacija i niko neće preplatiti nekog fudbalera, niti neki od njih, poput Arde Turana žele da odu iz kluba koji im plaća 9 miliona godišnje, iako ne igraju. Konkretno, Turčin nije odigrao ni minut, ali ima ugovor do 2019. godine.Zbog toga će biti teško izdvojiti ogromnu platu za Grizmana, u tome svoju šansu vidi i Junajted, ali su i oni šokirani zahtevima Francuza.

Hladan tuš je usledio kada je pred Grizmanove agente stigla ponuda od 290 000 funti nedeljno, naime, "Đavoli" su imali plan da izjednače napadača sa najplaćenijim igračem u klubu, Pogbom.

Naime, Francuz bi, da dođe u Junajted želeo mnogo veću platu, oko dva miliona mesečno, tačnije blizu 25 miliona evra po sezoni.

To nema niko osim Mesija, Nejmara, Ronaldo je blizu, jasno da to Mančester Junajted neće platiti.

Grizman bi radije u Barselonu, to nema sumnje, a verovatno je njima postavio mnogo skromnije zahteve, da ga izjednače sa Suarezom, tačnije da bude plaćen 16 miliona evra po sezoni.

No, kako rekosmo, Barsa je u problemima, pa ćemo videti šta će biti od svega. Neki insajderi tvrde da bi Čelsi mogao da uđe u igru, dovede Simeonea za trenera, što bi olakšalo dolazak Grizmana.

Atletiko ima ponudu za Francuza da ostane, kako bi izbrisao klauzulu od 100 miliona koju mogu da plate mnogi klubovi, ali on hoće da ide.

Zanimljivo, ako Simeone stigne u Čelsi, to će biti sa zakašnjenjem od dve godine, on je bio prvi favorit da nasledi Murinja, ali je Abramovič mislio da ima sličnu fudbalsku filozofiju i želeo da "Plavci" igraju atraktivnije.

Dakle, sve je u igri, Čelsi bi morao dobro da isprazni kasu, ali nije nemoguće da naprave velike rezove, pogotovo što Konte želi da ode i spreman je na leto na sporazumni raskid ugovora koji ima do 2019.

Zna se i šta cilja, klupu Pari Sen Žermena...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari