Promašaj Mančester Sitija se seli u Napoli?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 20.11.2017.
19:11
Izvor: Sportske.net

Fudbaler koji se nije snašao u redovima "Građana", mogao bi da dobiju drugu šansu u Evropi.

EPA-EFE/Sebastiao Moreira
EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Povezane vesti

Napoli je leta 2016. godine prodao Gonzala Iguaina Juventusu za oko 90 miliona evra, a umesto Argentinca doveden je Arkadijuš Milik.

Poljak se pokazao kao dobro pojačanje, odmah je krenuo da teroriše mreže po Italiji, ali je nakon samo par meseci doživeo tešku povredu, koja ga je sa terena udaljila do kraja sezone.

Nadali su se u Napoliju da bi ova sezona mogla da bude njegova, ali je krajem septembra Poljak doživeo novu tešku povredu, zbog koje će propustiti dobar deo sezone.

Tako su pod Vezuvom rešili da dovedu pojačanje u napadu već u januaru, mediji u Brazilu prenose da bi u redove tima sa "San Paola" mogao da stigne najbolji strelac brazilske lige Žo.

Ovaj 30-godišnji napadač je u dresu Korintijansa ove sezone postigao 18 golova, igra u sjajnoj formi, pa bi prema pisanju medija u Brazilu ponovo mogao da se okuša u Evropi.

On je karijeru i počeo u Korintijansu, a nakon dve sezone se preselio u moskovski CSKA, gde je na 52 ligaška nastupa postigao čak 30 golova.

Dobre partije u ruskoj Premijer ligi, donele su mu transfer u englesku Premijer ligu, pa se tako Žo 2008. godine preslio u Mančester Siti.

Adam Dzonson Zo Adam Johnson Jo

Za tri godine u redovima "Građana" upisao je svega 21 nastup u PL, postigao jedan gol, bio je na pozajmicama u Evertonu i Galatasaraju, gde takođe nije blistao.

Potom je četiri godine proveo u domovini u Internasionalu i Atletiko Mineiru, okušao se potom i u Saudiskoj Arabiji i u Kini, da bi od 2017. ponovo zaigrao za Korintijans.

Sada bi mogao da dobiju novu priliku da zaigra u Evropi, videćemo da li će se Napoli na kraju odlučiti za angažovanje 30-godišnjeg napadača.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke