Procurelo - Ajaks je bio taj koji je izigrao Bajern Minhen!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 27.09.2020.
12:45
Izvor: Sportske.net

Deluje da ima istine u svemu...

EPA-EFE/Maurice van Steen
EPA-EFE/Maurice van Steen

Povezane vesti

Seržinjo Dest je na putu ka Barseloni i ostvarenju svojih snova.

Desni bek Ajaksa će u ponedeljak i zvanično potpisati ugovor sa katalonskim klubom do juna 2025. godine. Ipak, nakon današnje potvrde brojnih izvora da je sve gotovo, oni bliski Bajernu otkrivaju tamnu stranu Ajaksa u celoj ovoj priči.

Kao što znate, istorija na poseban način spaja Ajaksa i Barselonu, najviše zbog Johana Krojfa, ali i kasnije one horde igrača koji su prešli put od Amsterdama do Katalonije da bi ostvarili svoje snove. I zato, niko ne može da zameri dečaku od 20 godina što je dobio šansu, možda da sada ili nikada, ostvari san i zaigra pored Mesija u Barseloni.

Ali, da li je u celoj priči Ajaks bio profesionalan u pregovorima?!

Izvori iz Bavarske tvrde da su Holanađni igrali dvostruku igru i da im nije jasno kako su "propustili" Desta. Naime, Amerikanac je još pre početka pregovora Barselone i Ajaksa, postigao sve lične uslove sa Bajernom. Dest još uvek nije ni dobio poziv iz Barse, a već je pristao da ode u Minhen. Onda je usledio poziv iz Katalonije zbog čega je odlučio da stopira i razmisli još jednom.

Ajaks je onda uradio nešto neprimereno, prema pisanjima nemačkih izvora - obaveštavao je Barselonu o ponudi Bajerna, kako bi pomogli Kataloncima da realizuju transfer. Barsa je bila u finansijskim problemima koji su minimalno rešeni prodajom Semeda i "proterivanjem" Rakitića, Suareza i Vidala koji imaju zajedno skoro 45 miliona evra godišnje.

Ajaks je odugovlačio u pregovorima sa Bajernom, koji je ostao zbunjen dogovorom sa Barsom, zato što Katalonci nisu ponudili više, već jednako novca - 20+5 miliona evra kroz bonuse.

Uz to, isti izvori pišu da je Bajern nudio bolje uslove u tempu isplate i bonusima, ali da je Ajaks odlučio da prihvati ponudu Barselone.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rio48
Monday, 28.09.2020
04:48

A Bajern je inace poznat kao preposten klub. Poslednji primer: slucaj Perisic.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Sunday, 27.09.2020
20:35

Sto je najgore onaj mrtvi Roberto ce biti prvi izbor na RB

avatar
Mirjevac
Sunday, 27.09.2020
17:35

Kako bi bilo da se vi iz ovog portala izvinete Barceloni, na one uvrede i na ono balatenje? Pisaliste da je barca bezobrazna i da je opet bezobrazno ukrala i to po ko zna koji put ukrsla igraca, red bi bio da se izvinete za vase netacne i vase uvrede Barceloni! To ja svima jasno da Holandjani ne vole Nemce svi znamo da skoro ceo svet ne voli nemce zbog silnih ratova u proslosti! Pogotovu Holandjani ih ne vole i zato se to tako i digodilo i dogadja! Ajax je obavestavao barcelonu zbog novca, da bi ajax istu svotu dibio od barce koliko je Bajern ponudio, tako je i bilo barca je platila koliko je i bajern ponudio, plus dva kluba Barca i Barcelona su u odlicnim prijateljskim odnosimai to normalno da igrac ode u barci!

avatar
Robert Lewandowski
Sunday, 27.09.2020
15:05

Čim se Dest dvoumio da li da dodje to znači da nema Mia San Mia mentalitet, i da nam samim tim ne treba. Očekujem da ćemo uzeti Aronsa, za kojeg lično mislim da je bolji od Desta.

avatar
Нови Београд1
Sunday, 27.09.2020
14:19

Е баш ми жао Бајерна! Годинама краду играче по Немачкој, и кад њих неко преј..е онда им нешто као није јасно!