'Princ od Velsa': "Hala Madrid!"

 • Autor: Miloš Marković

 • 02. septembar 2013.

 • 13:30

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Petnaestak minuta nakon 13 sati započela je i zvanična promocija novog pojačanja Real Madrida, Gareta Bejla koji se na španskom obratio okupljenima na stadionu 'Santjago Bernabeu".

'Princ od Velsa':

Dogovor je postignut, sjajni Velšanin je dočekao ostvarenje sna.

Nakon vrelog leta u kome smo svedočili višestrukim previranima i spekulacijama, stvar je konačno gotova.

Za sada nema potvrde zvanične cene transfera, iz Engleske i Španije stižu različite informacije. Englezi tvrde da je rekord srušen, da će Bejl biti plaćen 101 milion, dok Španci poručuju da je cena nešto niža i da će Ronaldov rekord ostati netaknut.

Bilo kako bilo, Bejl je već od juče u Madridu, bina je vraćena na tribine stadiona 'Santjago Bernabeu' gde će od 13 sati i zvanično biti odrađena promocija novog 'Galaktikosa'.

U međuvremenu, iz Španije stižu informacije da je Bejl u ranim jutarnjim časovima uspešno odradio medicinske preglede.

bejl

foto: Twitter Real Madrid

Njegov boravak u Madridu biće trenutan, nakon promocije Velšanin putuje u domovinu gde će se pridružiti svojoj reprezentaciji koja se sprema za izazove u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i mečeve protiv Makedonije i Srbije.

Inače, u javnosti već kreću polemike u vezi s tim da li je Bejl napravio dobru odluku.

Poznat kao miran momak, fudbaler koji nema buran život fudbalske zvezde, Bejl se neće, smatraju mnogi, dobro uklopiti u 'holivudski' život u kraljevskom timu, te neće uspeti sa se navikne, poput Bekama, na svoju novu sredinu.

Sa druge strane,veruje se da će kvaliteti Gareta Bejla na najbolji mogući način izaći na videlo u društvu sjajnih fudbalera kakve na rasolaganju ima Karlo Anćeloti, koji će umeti Velšanina da upotrebi na pravi način.

:::::::::::::::::::::::::::::

Nekoliko minuta nakon 13 sati, pred okuljenu publiku, koja je u velikom broju došla na stadion 'Santjago Bernabeu', izašao Florentino Perez, koji je napravio uvod u prezentaciju velikog pojačanja.

"Iza nas su dugi i naporni preogovori. Ipak, uspeli smo da dovedemo vrhunskog igrača, fudbalera koji će predstavljati svetlu budućnost ovog tima.", rekao je Perez.

"Svesni smo šta može da pruži našem timu i uvereni smo da će biti veoma vredno pojačanje za našu ekipu. Real Madrid ima jasan cilj , a to je dovođenje najboljih fudbalera na svetu, fudbalera kakav je Bejl. Uvereni smo da će Bejl doprineti ostvarenju naših snova.", dodao je.

"Garete, dobrodošao, ovo je tvoja kuća, tvoja ekipa, tvoj stadion i tvoj klub. Od danas smo tvoja porodica. Hvala ti i dobrodošao u Real Madrid.", zaključio je prvi čovek kluba.

Okupljenima se ubrzo i obratio sam Garet Bejl.

"Oduševljen sam što sam ovde."

"Bio mi je da zaigram u Realu, želim da se zahvalim klubu na toj šansi, hvala vam svima. Hala Mardid!“, kratko je rekao Bejl na španskom jeziku. 

bejl

Ubrzo se Bejl našao i na terenu stadiona 'Snatjago Bernabeu' gde je pred velikim brojem okupljenih novinara i publike 'ikao loptu' i pozirao za fotografije koje ulaze u istoriju.


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari