Preokret u Arsenalu, Arteta ne da vezistu?!

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.12.2019.
16:15
Izvor: Beta

Španac ima visoko mišljenje o igraču koji je na udaru navijača.

EPA/ANTONIO BAT
EPA/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Trener Arsenala Mikel Arteta rekao je da ceni fudbalera Granita Džaku, koga je želeo da dovede u Mančester siti, kada je u tom klubu bio pomoćni trener.

Arteta je prošlog petka postavljen za trenera Arsenala, nakon otkaza koji je dobio Unaj Emeri zbog loših rezultata.

Arteta je igračku karijeru završio u Arsenalu 2016. godine. Džaka je tog leta došao u Arsenal, a Arteta je prešao u Mančester siti gde je bio pomoćnik treneru Pepu Gvardioli.

"Kada sam iz Arsenala prelazio u Siti na početku trenerske karijere, tražili smo igrača na toj poziciji, a Džaka je bio prvi igrač na mojoj listi. Toliko mi se dopadao kao igrač. Bio sam srećan kada ga je Arsenal kupio, pošto sam mislio da će biti fantastičan. Uradio je mnogo dobrih stvari, ali je zapao u veoma tešku situaciju, koja je rasla i rasla i rasla i jednog dana je eksplodirala", rekao je Arteta, preneo je "Skaj".

U utakmici protiv Kristal Palasa krajem oktobra Džaka je zamenjen zbog loše igre, navijači su mu zviždali, on ih je opsovao, skinuo dres i ušao u svlačionicu. Tadašnji trener Emeri rekao je da je švajcarski fudbaler pogrešio, a ubrzo je Džaki oduzeta kapitenska traka.

"Iznenadio sam se koliko se vraća veza sa navijačima, navijači su pozitivni, ali je i Džaka pozitivan. Teško je potpuno promeniti scenario od vremena kada je bio sjajan, ali mislim da smo na dobrom putu", naveo je Arteta.

Dzaka

On će danas debitovati na klupi Arsenala u utakmici protiv Bornmuta i uvrstio je Džaku u prvi tim, pa je veliko pitanje da li će novi trener "Tobdžija" dopustiti švajcarskom reprezentativcu da napusti tim, iako ima ponudu berlinske Herte.

Upitan da li je razgovarao sa 27-godišnjim fudbalerom o incidentu, Arteta je odgovorio potvrdno.

"Rekao sam mu koliko ga cenim i šta od njega očekujem. Koliko je važan za tim. Ovde sam da mu pomognem svi smo uz njega. Ne samo ja, nego i ceo klub", naveo je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 26.12.2019
19:48

Ovaj klub zasluzuje sve sto ga je snaslo.

avatar
Opet Anonymous
Thursday, 26.12.2019
18:41

Mislim da je strasno za klub kao sto je Arsenal da im je jedan Xhaka kapiten, toliko prosjecan igrac. Ali kod njih su svi relativno novi, smjena generacija iskreno ne znam ni koga bi postavio, mozda Aubamu jer je najbolji pojedinac.