Preokret - Mbape potpisuje, srećni i PSŽ i Real Madrid!

Autor: Milovan Longinov
utorak 05.05.2020.
16:58
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva informacija stiže iz Madrida!

EPA-EFE/Julien de Rosa
EPA-EFE/Julien de Rosa

Povezane vesti

Kilijan Mbape više nije zatvoren ka ideji da potpiše novi ugovor sa Pari Sen Žermenom, ali bi u celoj priči profitirao i Real Madrid.

Kako prenosi As, ideja je sledeća - usled pandemije i finansijske krize koja preti svim klubovima u narednih godinu dana, Mbape je spreman da potpiše novi ugovor sa Parižanima, pošto mu trenutni ističe juna 2022. godine.

Ipak, Mbape će pristati na to samo uz posebnu klauzulu koja će mu omogućiti da ode u Real Madrid, po ceni koju ugovore sve tri strane. Nije poznata brojka, ali bi navodno ta cifra bila "realnija" i manja od one za koju je Nejmar prešao iz Barselone u PSŽ (222 miliona evra). Podsetimo, PSŽ je Monaku platio 180 miliona evra za njegov dolazak na Park prinčeva, leta 2017. godine.

Mbape bi uz to dobio veća primanja, imao bi istu platu kao i Nejmar (oko 30 miliona evra), a njegov san o odlasku u Real Madrid bi na neki način bio osiguran.

Real je imao ideju da dovede Mbapea narednog leta, pošto ovog nije realno očekivati da će bilo koji klub moći da priušti i znatno jeftinija pojačanja.

Florentino Perez bi svakako morao da odreši kesu narednog leta, ali ovako bi klauzulom osigurao njegov potpis, odnosno, ostali klubovi ne bi ni na koji način mogli da ga preotmu.

Jasno je da Mbape želi samo u Real Madrid, ovako bi PSŽ bio sigurniji, Francuz bi imao veća primanja, i deluje da je ovo idealan posao za sve tri strane.

Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Robert Lewandowski
Wednesday, 06.05.2020
09:46

Mbape je sjajan igrač, ali da sam trener pre bih doveo Sanca nego njega. Englez je bolji sa loptom, igra bolje na malom prostoru, a i jeftiniji je. Videlo se u meču BVB i Pariza da je Sanco bolji. Ko je gledao verovatno će se složiti. Takodje, ima još top igrača nešto starijih od njega poput Sanea recimo koji nije nista manji potencijal, a cena mu je tri puta manja. (➕ dokazao se u dve jače lige)

avatar
BlueBoy84
Wednesday, 06.05.2020
07:39
avatar
Mangus
Tuesday, 05.05.2020
19:49

Kako ovo ima smisla akk dečko želi u Real? Ako ne potpiše, sledeće godine će PSZ morati da ga proda a ako i budu zatezali, za 2 godine će otići za džabe.
Ovako Real mora da plati 200 miliona što jr daleko manje izvesno

avatar
Mirjevac
Tuesday, 05.05.2020
17:24

Evo sad se vidi koje bolji igrac, znaci po ceni se vidi da Mbape nemoze kopacke da ocisti Nejmaru! Nekmar je kralj za Mbapea!

avatar
DickHead Advokat
Tuesday, 05.05.2020
18:57

Ne ulazim u diskusiju ko je bolji fudbaler ali se po ceni u danasnjem fudbalu uopste ne vidi ko je od koga bolji.