Preokret! Arsenal sve bliži potpisivanju zamene za Remzija!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 10.01.2019.
16:24
Izvor: Sportske.net

Velšanin odlazi, Emeri bi mogao da ga zameni igračem kojeg dobro poznaje.

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Preneli smo danas da je Eron Remzi prihvatio ponudu Juventusa, dobio je petogodišnji ugovor težak oko 7,5 miliona evra po sezoni i postaće drugi najplaćeniji igrač ekipe iz Torina.

Vezista će se u Italiju preseliti na leto, kada mu bude istekao ugovor sa Arsenalom, kako dva kluba nisu uspela da pronađu rešenje u kojem bi se Remzi do kraja meseca pridružio novim saigračima.

"Tobdžije" su odavno u potrazi za igračem koji bi mogao da zameni Velšanina, a velika želja trenera Unaja Emerija je 29-godišnji vezista Sevilje Ever Banega.

Argentinac je navodno bio u Londonu minule nedelje, gde je pregovarao sa predstavnicima Arsenala, ali je odbio da napusti Andaluziju usred sezone zbog svoje porodice, zbog koje je nakon jedne sezone napustio i Milano.

Ipak, kako "Estadio Deportivo" prenosi, izgleda da se argentinski vezista predomislio nakon nove ponude "Tobdžija".

Naime, uprava Arsenala je iskusnom Argentincu ponudila ugovor od sedam miliona funti (oko 7,5 miliona evra) godišnje, u trajanju od tri godine, sa opcijom produžetka na dodatnih godinu dana.

To je navodno nateralo Banegu da se predomisli i ponovo uzme ponudu kluba iz Severnog Londona u razmatranje.

Sevilja svakako ne bi volela da se rastane sa vezistom koji je u tekućoj sezoni postigao sedam golova i upisao tri asistencije, ali ukoliko Banega prelomi i izrazi zelju da se preseli u englesku prestonicu, neće imati puno izbora.

Postavlja se i pitanje zašto Arsenal nije ovaj novac ponudio Remziju, izgleda da Emeri nije bio zadovoljan Velšaninom, koji je od Juventusa dobio sličan ugovor onom koji su "Tobdžije" ponudile Banegi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bebel
Friday, 11.01.2019
13:08

Odavno Emeri pravi mjesto za Banegu, a ceh je platio Remzi. Nema mi puno logike u ovom potezu da pustiš boljeg, a dovedeš slabijeg. Jedino objašnjenje je provizija..

avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 10.01.2019
23:30

Ovo je smesno.Remzi je bar zasluzio ugovor vise nego Ozil.Jos ako dodje ovaj Banega za ovu platu.Remzi je iako je znao da nece produzivati ugovor,pokazao je zelju kad god mu je Unai dao prilike za razliku od Ozila...

avatar
damjan89
Thursday, 10.01.2019
18:59

Hahahaha, pa ovaj Banega je 0 od igraca, on u Engleskoj ne bi mogao ni polusezonu a kamo li 3 godine...

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Thursday, 10.01.2019
17:47

Ibai Gomez iz Alavesa se vratio u Atletik Klub Bilbao za 4m€, ali zašto bi to vas ili nas zanimalo kad se ne radi o "top klubu".. Nas navijače Atletik Kluba ko šiša.. Stvarno ste postali više žuta štampa nego sportski medij.. Sramota..