Prekipelo, kapiten napušta Čelsi!

Autor: Nikola Miloradović
petak 21.09.2018.
18:58
Izvor: Sportske.net

Ponestalo mu je strpljenja.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Kako prenose engleksi mediji, Geri Kejhil bi mogao da napusti redove "Plavaca" posle skoro sedam godina u klubu.

Naime, iskusni engleski fudbaler od starta sezone nije u planovima novog trenera Mauricija Sarija i zbog toga je spreman da promeni sredinu već u januaru.

On je nakon Svetskog prvenstva u Rusiji odlučio da se povuče iz reprezentacije Engleske, što je značilo da je spreman da se u potpunosti fokusira na klupsku karijeru, pa se veruje da će na taj način moći duže da zadrži vrhunski nivou.

Ipak, 32-godišnjak se nije naigrao od starta sezone, nije ga bilo ni u jednom susretu u Premijer ligi od starta sezone, dok je u Ligi Evrope protiv PAOK-a meč proveo na klupi.

Dakle, tako bi već u januaru mogao da zatraži transfer od kluba, a zainteresovanih strana već ima, u priči su Votford i Olimpik Marsej.

"Ne želim da brzam, ali kako stvari stoje trenutno, da, najverovatnije ću otići", odgovorio je Kejhil na pitanje da li će napustiti ekipu naredne godine.

Sesk Fabregas Geri Kejhil

"Ja nisam tip koji može da prihvati da ne igra. Suština svega je u igranju. Karijera je suviše kratka. Imam puno poštovanje za sve u ovom fudbalskom klubu, za sve navijače i igrače. Ali ponekad morate da donesete tešku odluku kako bi vam karijera tekla u dobrom smeru.

Trenutno, ne uživam previše. U prethodnih sedam godina sam bio bitan, ne samo kao igrač u ekipi. Definitivno mi nije lako da se nosim sa ovakvom situacijom ove godine.

Najvažnija stvar ovde je tim, ali ja moram da gledam i sebe, kao i moju budućnost. Svemu jednom dođe kraj ili se jednostavno pojavi novi izazov iza ugla
", izjavio je Geri Kejhil.

Iskusni štoper ima još godinu dana ugovor sa klubom, pa je jasno da Čelsi u januaru neće moći da računa na preveliku zaradu od njegove prodaje.

Kejhil je na "Stamford Bridž" stigao u januaru 2012. godine iz Boltona za sedam miliona funti, sa "Plavcima" je osvojio dve titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, kao i po jedan trofej FA kupu, Liga kupu i Ligi Evrope, a minule sezone je i zvanično proglašen za kapitena kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SuperFrank8
Saturday, 22.09.2018
00:00

Svako ko je u klubu toliko dugo zaslužuje to, ali sad će i njemu i biti bolje da nešto promeni ako već nije u planovima trenera.

avatar
Carina_11303
Friday, 21.09.2018
20:23

Kejhil, Fabregas, a ispratiće ih i Mozes i Drinkvoter. Tužno je što su sva 4 home grown, ali nisu više taj kalibar.

avatar
foreverblue
Friday, 21.09.2018
19:42

Samo david iz zlatne generacije bi ostao... Hteo bih da obojica produže ugovor, imaju samo jednu godinu. Kejhel izgleda neće, verujem da david hoće.
P. S. Osvojio je i liga kup, i le.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 21.09.2018
19:30

Srce na terenu ostavlja i dao je mnogo klubu ali kao sto i sam kaze vreme je da se ide dalje.

avatar
Cfckg
Friday, 21.09.2018
19:24
avatar
RealisticChelseaFan
Friday, 21.09.2018
19:06

Uvek sam gotivio Kejhila. Otkako je dosao iz Boltona, prvih pet sezona je odigrao odlicno, dok je prosle sezone pokazao da ga godine polako gaze. Definitivno je igrac kojeg cu dugo, dugo godina pamtiti nakon odlaska iz Celsija.