Poznata sudbina napadača Čelsija, sledi povratak u otadžbinu?

Autor: Beta Beta
nedelja 24.03.2019.
18:20
Izvor: Beta

Takvu mogućnost najavio je i sam fudbaler.

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Fudbaler Čelsija Olivije Žiru rekao je danas da postoji mogućnost da se vrati u Francusku, pošto je neizvesno da li će ostati u londonskom klubu.

Žiru je prošlog januara iz Arsenala prešao u Čelsi, za koji je odigrao 52 utakmice i postigao 15 golova u svim takmičenjima.

Uprkos odlasku Alvara Morate u Atletiko Madrid, a zbog dolaska Gonzala Iguaina na pozajmicu na Stamford Bridž, Žiru nema veliku minutažu. Njegov ugovor sa Čelsijem ističe na leto.

Francuski mediji spekulisali su da bi Žiru mogao da pređe u Lion, a sam fudbaler nije to negirao. Predsednik Liona Žan Mišel Ola nagovestio je da bi pokušao da dovede Žirua ako fudbaler bude na raspolaganju.

"To je mogućnost. Ali, ja nikoga nisam zvao. Srećan sam u Engleskoj. Uvek je zadovoljstvo biti povezan sa klubom, posebno otkako je predsednik Ola, Lion je dobar klub", rekao je Žiru, preneli su francuski mediji.

Od 34 premijerligaške utakmice u Čelsiju Žiru je 12 puta bio starter, ali je standardan prvotimac u Ligi Evropa i domaćim Kup takmičenjima.

"Videćemo šta nosi budućnost, pogotovo ako klubu ne bude dozvoljeno da dovodi igrače. Ja želim veću minutažu i važnu ulogu u ekipi, videćemo šta će se dogoditi", dodao je on.

Žiru je standardan u reprezentaciji Francuske, a bio je strelac u utakmici protiv Moldavije (4:1) u petak, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

To je bio njegov 34. gol za državni tim, a više su postigli samo Tijeri Anri (51) i Mišel Platini (41).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke