Poznata sudbina najtraženijeg mladog veziste u Evropi?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 30.04.2020.
09:14
Izvor: Sportske.net

Veliki broj klubova je pokazao interesovanje.

AP Photo/Daniel Cole
AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Eduardo Kamavinga je sa samo 16 godina dobio priliku da debituje u dresu Rena, da bi ove sezone postao i jedan od ključnih igrača ekipe sa "Roažon parka", koja je prekid dočekala na trećem mestu na tabeli Lige 1.

Oduševio je Kamavinga skaute najvećih evropskih klubova, veliko interesovanje za momka poreklom iz Angole pokazao je i madridski Real.

Zidanu se izuzetno dopao, Francuz je poznat kao neko ko ume da prepozna talenat u igraču i veruje da bi Kamavinga mogao da izraste u fudbalera svetske klase.

Iako ima tek 17 godina, iza sebe već ima 36 takmičarskih nastupa u dresu prvog tima Rena, a španski i francuski mediji otkrivaju kako bi njegova karijera mogla da se razvija, makar u skorijoj budućnosti.

Naime, Liga 1 bi trebalo da bude otkazana, što znači da bi Ren kao trećeplasirani najverovatnije trebalo da dobije priliku da zaigra u Ligi šampiona.

Klub je navodno postigao dogovor sa mladim fudbalerom da ostane ukoliko se na "Roažon parku" bude igralo elitno takmičenje.

Baner live stream

Trener Reana Žilijen Stefan je za španski "AS" izjavio da uvek savetuje igrače da ostanu u klubu još makar jednu sezonu, nakon sezone u kojoj izbiju u prvi plan, jer veruju da im je bolje da budu u sredini u kojoj će se mnogo toga vrteti oko njih, nego da odmah odu u veliki klub.

Kako stvari stoje, Kamavinga će i naredne sezone igrati u dresu Rena, mada takva potvrda nije stigla od ljudi bliskih samom fudbaleru.

Procena je da bi mladi fudbaler mogao da košta oko 50 miliona evra, a sada se stiče utisak da bi Real eventualno mogao da ga otkupi i ostavi u Renu još godinu dana, jer nema sumnje da će u Francuskoj biti standardan u svim takmičenjima, dok bi u Madridu imao žestoku konkurenciju u veznom redu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke