Poznata je prva želja "Đavola", sad i alternativa!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 14.05.2020.
23:51
Izvor: Sportske.net

Junajted baš rešen da zagorča život gradskom rivalu.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Nije tajna da je velika želja Mančester junajteda krilni fudbaer Borusije Dortmund Džejdon Sančo.

Ipak, on ima ugovor sa "Milionerima" do leta 2022. godine i nemački klub ne žuri sa njegovom prodajom, ovog leta bi eventualno pristali da se rastanu sa jednim od najtalentovanijih mladih igrača na svetu za cifru od preko 100 miliona evra.

Junajted se koleba da li da izdvoji taj novac već ovog leta ili da sačeka naredno, kada će izvesno Sančo biti daleko pristupačniji.

Zato razmišljaju i o alternativnim rešenjima, a navodno je rezervna opcija još jedan fudbaler koji je mlad napustio redove  Mančester sitija, Rabi Matondo.

Ovaj velški interancionalac, rođen u Liverpulu pre skoro 20 godina, stigao je u redove "Građana" 2016. godine.

Ipak, tri godine kasnije postalo je jasno da će teško dobiti šansu kod Pepa Gvardiole na "Etihadu", pa je odlučio da svoju sreću potraži na drugom mestu, u nemačkom Šalkeu.

Dakle, ima sličan razvojni put kao Sančo, u prvoj sezoni u klubu upisao je sedam nastupa za prvi tim, ove je kod trenera Dejvida Vagnera igrao u 12 navrata u Bundesligi, a postigao je i svoj prvi gol u seniorskoj konkurenciji.

bundesliga

Može da igra po levom i desnom krilu, ali i u špicu napadač, bolje se snalazi desnom nogom, ali kako navode engleski mediji i levica mu je itekako upotreljiva kada je potrebno.

Fizikalije mu nisu jača strana, a najveći kvalitet mu je, bez sumnje, brzina.

Dok je bio u Sitiju, bio je brži od Sanea, Sterlinga i Kajla Vokera na 20 metara, što je zaista impresivno.

Rajan Gigs mu je dao priliku da upiše i debi u seniorskoj selekciji Velsa, upisao je posle još tri nastupa i legenda Junajteda želi da gradi tim oko njega u budućnosti.

Jasno je da su "Đavoli" od Gigsa dobili detaljne informacije o mladom Matondu, pa se čini da bi klub sa "Old Traforda" od leta mogao na krilnim pozicijama da ima dva "Zmaja", Matonda i Danijela Džejmsa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Friday, 15.05.2020
19:27

Alternativna prava teško, fakat je što Junajtedu gori na toj poziciji no, ozbiljno treba razmisliti o ovom igraču. Po vidjenom, dečko je baš darovit. Ako ga zaobidju povrede i dobije na čvrstini, biće to paklen grač. Mislim da ga Junajted valja kaparisati. Ako bude išlo teško sa Sančom, za uloženu lovu i potencijal, dečko može biti pun pogodak. Nebi razbijali na toj strani kao sa Sančom ali bi sigurno bili bolji i uz uložene pare na jačanju drugih pozicija, bio bi to dobar prelazni rok ( umesto Sanča kupiš ovog malog i Kulibalia, pak Glišia ) Ovakav je svakako kudi kamo bolji od sviju u Junajtedu po toj desnoj strani. I još nešto, sa ostrva je, ne liči da će biti novi Dembele, djilkoš.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Friday, 15.05.2020
12:25

Mali je zvijer brz a dobar dribler i tehnicar, treba ga dovesti bez obzira dosao Sancho ili ne. Nedostatak mu je ta snaga i sut ali kroz 2g moze to da nadomjesti.