Potres, Nejmarov transfer moguć, ovo su uslovi!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 16.05.2019.
13:09
Izvor: Sportske.net

Neće biti lako, ali nije nemoguća misija. Postoji više razloga za to, a ključ bi mogao da bude Francuz.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

I dalje traju priče oko Nejmara, naime Brazilac nije siguran u ostanak u Pari Sen Žermenu.

PSŽ ima dobre odnose sa Realom, za razliku od onih sa Barselonom, Florentino Perez želi Brazilca, ali ne svakako bez dogovora i zelenog svetla "Svetaca". To podrazumeva da Nejmar ne traži transfer, već da se klubovi dogovore.

PSŽ će ponuditi produžetak Mbapeu, on će biti centar novog tima, a što se tiče Nejmara, prihvatili bi ponudu Reala, u kojoj su Kros, Bejl i Isko. Naravno, to ne bi bilo sve, ostatak bi Perez platio u novcu koji bi Francuzi da iskoriste da ubede Grizmana.

Samo uz garancije da će Grizman stići na "Park Prinčeva", PSŽ bi prodao Nejmara.

Da li je nemoguće da Grizman promeni odluku o odlasku u Barselonu? Nije, tim pre što do sada nije jasno kako će Barselona platiti 120 miliona, njima je mnogo važnije da završe posao sa De Lihtom koji sada šalje dvosmislene poruke, ali jasno da će završiti u Kataloniji.

Barselona, ako izdvoji 150 miliona za dve Ajaksove zvezde, nema novca za Grizmana, osim ako ne proda Kutinja. Sve to sada je na dugom štapu i upravo taj vakuum bi mogli da iskoriste Parižani. Katalonci su probali da pregovaraju sa Atletikom, da smanje cenu, ponude neke igrače kao "kusur", ali u Madridu su poručili da pregovora nema, neće se ni pitati, ako neko plati od 1. jula klauzulu za napadača, on posle pet godina napušta Atletiko, i to je sve...

Naravno, odlazak Nejmara koji zarađuje 35 miliona po sezoni bi oslobodio velika sredstva za platu i Mbapea i Grizmana , a Real bi dobio veliku zvezdu, Perez veruje da jedino "Nej" može marketinški i na svaki drugi način da zameni Ronalda.

Koliko bi Real trebalo da doplati, ako pošalje trojicu igrača u Pariz, to je pitanje, nikada te procene nisu zahvalne, ali čini se da pomenuti fudbaleri vrede sigurno više od 200 miliona, ostatak bi jasno bio isplaćen u novcu.

Kakav je stav Nejmara?

On ima problema u svlačionici, kao i sa povredama, za to krivi grubosti na koje nailazi u francuskoj ligi i verovatno bi pristao da ode.

Sa druge strane, nastavio je od kluba da traži da dovodi prijatelje, poput Kutinja, ali čini se da u PSŽ više nemaju sluha za te zahteve.

Španski mediji tvrde da je transfer težak, ne i nemoguć, jer Florentino Perez je navikao ljude na ovakve transfere i pokušaće da nađe rešenje.

Ostaje da čekamo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RocknRolla
Thursday, 16.05.2019
15:58

Ovako nesto se nikad nije dogodilo niti ce,prvo bi pljunuli u lice trojici igraca koje salju kao kusur za jednog igraca pa makar to bio i Nejmar. Niko od njih ne bi prihvatio ovakvo ponizavanje tako da je ova prica na domenu naucne fantastike.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 16.05.2019
13:19

Grizman u Barsi nema nikakvog smisla je neverujem da ide tamo.