Poketinu i Pogbi baš nije suđeno, evo šta bi moglo da se dogodi na "Old Trafordu"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 27.09.2019.
10:16
Izvor: Sportske.net

Sve su ozbiljnije priče da će Argentinac promeniti klub. Ali, to neće uticati na odluku Pola Pogbe.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Priču verovatno znate, Maurisio Poketino je nezadovoljan, pre svega zbog činjenice da igrači koji su želeli da odu nisu prodati, da je izgubljeno jedinstvo svlačionice, odnosnoi kako je on to nazvao, fudbaleri imaju "različite" agende.

Itekako se odrazilo na rezultate, Totenhem je tek osmi, ispali su iz Liga kupa, nisu blistali na startu LŠ, a priča se da se Argentincu sve smučilo i da on hoće da ode.

Ali, ne može.

Danijel Levi se obezbedio, da bi napustio klub Poketino mora da plati oko 35 miliona evra, tačnije njegov novi klub bi morao da isplati klauzulu.

Junajted se pominje kao nova destinacija Argentinca, ali kada se sračuna obeštećenje, plata koja neće biti manja ispod 12 miliona evra, dužina ugovora, porezi, taj posao bi mogao da bude oko 150 miliona evra, nemoguća misija u ovom trenutku.

Poketino, naravno može da bude smenjen zbog loših rezultata, ali Levi to neće učiniti, on ima potpuno poverenje u svog menadžera.

Kakve to veze ima sa Polom Pogbom?

Pričalo se da će Poketino preuzeti Real letos, on bi doveo Eriksena sa sobom, ali verovatno i Pogbu i promenio kompletan vezni red Madriđana. Na kraju, vratio se i Zidan, Poketino je bio kao i Pogba na meti Juventusa, međutim, Totenhem ga nije pustio.

Što se Pogbe tiče, ni on nije uspeo da ostvari transfer, Junajted je Realu i Juventusu tražio oko 180 miliona evra.

Pa da li bi Poketino mogao da radi sa Pogbom u Junajtedu naredne sezone?

Teško, naime, kako tvrde engleski mediji, i ako Poketino dođe, Pogba ne želi da ostane. Čak ni da mu ponude duplo veću platu, 30 miliona po sezoni, on je već saopštio klubu da neće potpisati novi ugovor.

Na leto ulazi u poslednju sezonu, ali će Junajted iskoristiti klauzulu da mu produži do 2022. Ali, on je uporan u nameri da ode, novac mu nije prioritet, smatra da gubi vreme u Junajtedu i da klub svakako neće biti konkurentan još nekoliko sezona.

Ali, ko će platiti toliki novac za Pogbu? Juventus bi mogao da ponudi Dibalu kao sporazuma, Real ne odustaje, ali njihova velika meta za naredno leto je Kilijan Mbape.

Sasvim je moguće da Junajted dovede Eriksena kao slobodnog igrača i da dobro zaradi na Pogbi što će omogućiti nova ulaganja, mete su Džejdon Sančo, MekGin iz Vile, Bruno Fernandeš...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Friday, 27.09.2019
16:59

Neka dodje Poketino i ne brinem se ni za sudbinu Pogbe ni sudbinu Dzonsa, Janga.

avatar
RocknRolla
Friday, 27.09.2019
14:57

Tim ce biti konkurentan tek kad se oslobode Janga,Mate,Matica,McTomineja,Roha i kad prodaju Pogbu. Od Pogbe kupiti Fernandesa i Fabijana Ruiza,otvoriti se za jos jednog top stopera,Dibalu i mladjeg centarfora,dodati nekog talentovanog klinca i gaziti napred sa boljim trenerom, tipa Poketino. Slepacka uprava,godinama nmg da naprave konkurentan tim a novca im nikako ne manjka.

avatar
Red blood
Friday, 27.09.2019
10:31

Zasto bi Poketino isao uopste u slabiji tim?
Ako zeli da menja,izabrace bolji..Juve ili Real.
Na kraju krajeva i PSG.
UTD je u kanalu..i to zestokom.

avatar
The Red Army
Sunday, 29.09.2019
13:46

Pa po tebi onda klop nije trebao da dodje u liverpul koji je bio u jos dubljem kanalu nego sad junajted? 🤔 Sto je otiso u liverpul kad je mogo u neki klub sa boljim igracima u tom trenutku i boljim temeljima? Jesi cuo nekad za izazov? Mesto trenera junajteda je sad tezak posao i izazov za trenera da ih vrati u vrh, kao sto je liverpul bio za klopa... Samo malo mucni glavom pre nego napises nesto

avatar
The Red Army
Sunday, 29.09.2019
23:23

Junajted je posao koji moze da digne trenera u velike visine, jer taj ko ih bude vratio u vrh dobice epitet bozanstva, a kad pogledas klub ima para kolko hoces i nekoliko dobrih igraca, za dobrog trenera dosta... I zato je to posao koji je veliki izazov za trenere jer su svesni ako uspeju da ce biti obozavani s obzirom koliko navijaca ima junajted i koliko godina su truba...

avatar
Red blood
Sunday, 29.09.2019
16:07

Klop u tom momentu nije imao ni klub,a ni bolju ponudu od Liverpula.
Ovim ne mislim nista lose o Junajtedu kao klubu,velicini,gigantu..
Ali situacija je takva da je to najtoksicnija sredina u pet najjacih liga na svetu.
Moj komentar je bio polusprdnja,zeleo sam da pecnem pojedince.Ali stvarno mislim da ce velika imena da zaobilaze Junajted dok se ne rese Vudvorda i pojedinih fudbalera.