Poketinov ultimatum, nazire li se novi klub?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 11.05.2019.
10:40
Izvor: Sportske.net

Argentinac poslao vrlo jasnu poruku Danijelu Leviju. Već je i našao izlaz...

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Mauricio Poketino želi da napusti Totenhem. Naime, za Argentinca bi bio idealan scenario da ode iz kluba kao prvak Evrope, ali sam ishod finala čini se da neće mnogo uticati na njegovu odluku.

O čemu se radi?

Poketino je nezadovoljan transfer politikom, nedostatkom novca, ulaganja u igrače.

"Naivno je očekivati da, ako ovako nastavimo da operišemo ponovo igramo finale ili da se svake godine plasiramo u Ligu šampiona",
kaže Argentinac.

On dodaje da zna kako stvari funkcionišu, da je u pitanju biznis, da je klub izgradio stadion, ali i da je potreban novi plan.

On podrazumeva ozbiljnija ulaganja.

"Ne možemo ovako da se takmičimo sa Liverpulom ili klubovima iz Mančestera, to je nemoguće", dodaje Poketino.

Pitanje je kako će Danijel Levi reagovati.

Naime, Totenhem bi trebalo da otkupi Andre Gomeša od Barselone koji će biti zamena za Dembelea, ali daleko od toga da je to dovoljno. Deni Rouz će otići, verovatno i Tripije, potrebno je rekonstruisati odbranu.

Haroi Mekgvajer je meta, ali "Pevci" ne mogu da se trkaju sa Junajtedom koji ga takođe želi, a igrači popur Luka Konela iz Boltonasu samo akvizicije za budućnost. Malkom iz Barselone ili talentovani Džek Griliš iz Vile, sigurno nisu igrači koji mogu nešto značajno da promene.

Poketino ima čvrst adut u ruci, mesta u Junajtedu i Realu su popunjena, ali Juventus je spreman da mu plati veliki novac i čak da ponudi kompenzaciju od 20-tak miliona Danijelu Leviju kako bi doveo Argentinca. Zanimljivo da je on poreklom iz Pijemonta, čini se da ima rešenje, ako mu Levo ne izađe u susret.

Ostaje da se vidi ishod finala, s obzirom na troškove čak ni sjajne partije u Ligi šampiona neće doneti mnogo više novca nego da je Totenhem recimo ispao u četvrtfinalu, potrebna su ozbiljna ulaganja, da li je klub spreman za tako nešto, ostaje da vidimo...

Prema nekim informacijama, klub će dati menadžeru 100 miliona funti za pojačanja, što je nedovoljno da bi ozbiljnije renovirao ekipu.

Čak i da ne ode u Italiju, može da sačeka, mnogi veruju da Solskjer neće dugo ostati na klupi i da bi Poketino mogao tokom sledeće sezone da preuzme Junajted.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rooster
Sunday, 12.05.2019
00:35

Ako osvoji LS, a Levi mu neda pare i Poketino ode iz Tottenhama. Ovaj Levi je onda luud skroz! Neka ispadnu odmah u Cempionsip.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Saturday, 11.05.2019
13:02

A u Junajtedu se za glave hvataju sto su Smiglu dali stalni ugovor, ako im utekne Poketino nema njih jos 5 godina minimum.

avatar
Saturday, 11.05.2019
16:14

dace mu otkaz ludaci i postace najveca sprdnja u istoriji fudbala....

avatar
Miki_Srbin
Saturday, 11.05.2019
17:32

Dobar je solskjer ali to nije to

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 11.05.2019
12:29

ne moze da se tera sa klubovima iz mancestera...mozda sa jednim klubom iz mancestera jer je svetlosnu godinu ispred junajteda

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 11.05.2019
11:57

Nemoj da budes lud , kakav Juventus , ostani i postani idol !