Poketino je švorc, ko će mu napuniti džepove?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.12.2018.
14:00
Izvor: Sportske.net

Izvrnuo je džepove pred novinarima i poslao jasnu poruku. Da li je ovo signal za "ajkule"?

Epa/Neil Hall
Epa/Neil Hall

Povezane vesti

Veliki londonski derbi u četvrtfinalu Liga kupa pao je u drugi plan nakon vesti da je Mančester junajted smenio Žozea Murinja.

Ovakav potez Junajteda nije direktno uticao na aktere večerašnje utakmice, ali jeste na menadžera Totenhema čije je ime odmah dovedeno u vezu sa slavnim klubom sa "Old Traforda".

Junajted je danas imenovao Ole Gunara Solskjera za Murinjovog naslednika do kraja sezone, ali mediji na Ostrvu ostaju pri stanovištu da će narednog leta "Đavoli" pokušati da angažuju novog menadžera, te da je Maurisio Poketino među glavnim kandidatima.

Argentinac je napravio izuzetan posao sa Sparsima, klupski čelnici davali su mu punu podršku, ali je jasno da sada sledi period štednje i to potvrđuje Poketinova izjava i performans sa konferencije za medije pred duel sa Arsenalom.

Prevrnutih džepova Poketino se obratio portparolu i ponovio mu šta su ga pitali novinari.

"Pitao me je da li planiram da potrošim novac u januaru. Nemam novca!", poručio je Poketino.

Nakon što je novinar preformulisao pitanje želeći da sazna da li Totenhem ima novca za pojačanja odgovor je bio isti. Poketino je samo pokazao na prazne džepove.

"Morate da shvatite da Totenhem gradi novi trening centar i da je sagradio jedan od najlepših stadiona na svetu isključivo od svog novca. Niko nas ne pita koliko je koštao novi stadion i šta menadžeru treba. Sve smo finansirali samo i teško je ostati kompetitivan u takvoj situaciji. Znate kako je bilo Arsenalu. Setite se kroz šta su prošli u drugačijoj Premijer ligi i drugačijem periodu u Engleskoj", objasnio je Poketino.

Nakon svega rečenog jasno je da Poketino u januaru ne može da računa na zvučna pojačanja, a sve su prilike da takva odluka ostaje na snazi i nekoliko narednih prelaznih rokova, dok Totenhem ne dođe u bolju finansijsku poziciju.

Da li će takva politika kluba uticati na odluku Maurisija Poketina da promeni sredinu ostaje nam da vidimo. "Ajkule" će čekati leto, a onda će sigurno krenuti u napad na Argentinca.

Kako trenutno stoje stvari, Poketino će na leto imati ponude Real Madrida i Mančester junajteda, pa treba videti da li će nastaviti da korača sa izvrnutim praznim džepovima ili će prihvatiti ćup sa blagom i sesti na klupu jednog od dva evropska giganta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rooster
Wednesday, 19.12.2018
23:41

Ma on je Pevac! Njemu bi u Junajtedu trebalo isto toliko vremena koliko je sad u Tottenhemu da samo konsoliduje ekipu. Jer on nije instant trener, on radi sporo, stalozeno i odlicno svoj posao. A i realno UDT je trenutno slabija ekipa od Tottenhema, pa zasto bi tamo presao kada je ovde izgradio vec nesto. Sad imaju i novi stadion i pespektivne mlade igrace. Imaju i misiju i vizuju, sto je Junajted odavno izgubio. I sad on treba da predje u slabiji tim i da radi sve ispocetka? I da ostavi ovakav Tottenham nekom drugom i da predje u klub gde su svi susta suprotnost od njegovih igraca? Ja licno ne verujem!

avatar
Anonymous Official
Wednesday, 19.12.2018
18:58

Mislim da ce mu to dosaditi,predobar je on trener za Tottenham koji jeste dobra ekipa sa par strasnih pojedinaca ali nije dovoljno dobra da moze do titule...nadam se da cemo ga na ljeto vidjeti u MU i da ce klub vratiti na slavne staze

avatar
Mad Max
Wednesday, 19.12.2018
17:25

Покетино ће увек пре изабрати Реал него Јунајтед. И сам је рекао да је то његова велика жеља, а познаје шпанску лигу. Јунајтеду је потребна сопствена легенда, неко ко познаје традиције клуба.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Wednesday, 19.12.2018
15:56

Pre bi opet uzeo Real nego Junajted, realno.

avatar
Antihepi
Wednesday, 19.12.2018
15:24

Не видим боље решење за Јунајтед тренутно. Маурисио Покетино је најбољи тренер у Енглеској. Ради предобар посао са минималним средствима. Нико не може да очекује да Тотенхем узме титулу ако немају новац за играче светске класе. Ако не добије новац,не кука. Тотална супротност од Муриња који од тога прави мудрост. Прави господин,достојан великог Манчестер јунајтеда. Ипак,нећу бити изненађен ако неспособна управа пропусти прилику и не доведе га.

avatar
Brainless
Wednesday, 19.12.2018
16:21

Ja ne vidim njega kao rešenje za UTD, jer mislim da UTD ima još manje razumevanja ot Totenhema koji je na korak od titule počeo da štedi...mislim da UTD želi instant uspeh a ne da čeka...a Poketino je vrh trener ali na duge staze

avatar
Antihepi
Thursday, 20.12.2018
11:01

Нема Јунајтед проблем са чекањем. Продаја сувишних играча,доласци,промена власника,спортски директор... све се то може решити у два прелазна рока.

avatar
Rooster
Wednesday, 19.12.2018
15:17

Bice mi zao ako ode iz Tottenhema, naparvio je strasnu ekipu. Al ako ode, voleo bih da Spursi nadju makar adekvatnu zamenu.