Pogba u novom dresu, Real odustaje, ostaje jedna opcija!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 12.07.2019.
10:53
Izvor: Sportske.net

Real u vremenskoj iznudici, hoće li Rajola naći rešenje?

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Mančester Junajted je u kampanju za prodaju novih dresova i to rezervne garniture krenuo sa Polom Pogbom, kao manekenom. To naravno ništa ne mora da znači, ali vremena je sve manje.

Naime, ako u narednih desetak dana Pogba ostane u klubu, Junajted ga neće prodati ovog leta, ni po koju cenu.

Ne pregovaraju sa Realom koji je strpljiv, ali pravi razlog je to što sami ne mogu da prodaju igrače. Naime, Real bi angažovanjem Pogbe došao pod kontrolu FFP jer klub ne može u jednom prelaznom roku da potroši 100 miliona više od onoga što je inkasirao. Može, ali dolazi pod lupu UEFA i osim finansijskih kazni, sledeći koraci su ograničenja igrača, pa i pretnja izbacivanjem iz evro-kupova, što je ipak neverovatno zamisliti.

Kako stoje stvari na tom planu. U ovom trenutu Real je u minusu 183 miliona. Kupili su za 300 miliona bez bonusa, prodali igrače za 115. Dakle, potrebna im je još jedna velika, ili dve manje prodaje, kako bi ostali u granicama FFP.

Nameću se odlasci Iska, koji međutim nema ponuda, Bejla koji ne želi da ode, klub će verovatno napustiti Sebaljos i Lukas Vaskez, ali ovog prvog Real želi da pusti samo na pozajmicu. To nije dovoljno, Zidan ne želi da se odrekne Asensija koga traži Liverpul, a Naćo teško da ima neku ozbiljnu cenu na tržišti. Tu je i Marijano Dijaz, no, ni ovaj napadač neće uneti u kasu više od 15-tak miliona.

Real je u prošlosti umeo da sačeka poslednji dan prelaznog roka i dovede igrača, tako je bilo svojevremeno sa Brazilcem Ronaldom, ali i Bejlom, pa i Modrićem. Međutim, sada je problem što u Španiji prelazni rok traje do kraja avgusta, a u Engleskoj do početka šampionata, pa svakako da Junajted neće prodavati Pogbu u avgustu, ako prethodno ne nađe zamenu, Sergeja ili Bruna Fernadeša.

Kako stoje stvari sa Pogbom, kada je Juventus u pitanju?

Oni nemaju problema sa FFP, trojicu su doveli besplatno, Rabioa, Remzija i Bufona, De Liht će koštati oko 70 miliona, Juve je već prodao nekoliko mladih igrača za taj novac, oslobodiće se najmanje još petorice, ali oni neće ići dalje od 130 miliona koliko su ponudili. To nije dovoljno, tim pre što Junajted želi samo novac, nikako kusur u igračima, pa je jasno da su male šanse da se Francuz vrati u nekadašnji klub.

Sve je u rukama Rajole, videćemo hoće li uspeti da izdejstvuje transfer, Pogba je u Australiji, ne deluje srećno, ali iz Engleske stižu vesti da klub neće popustiti, osim ako se Real ne pojavi sa ponudom većom od 150 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Opet onaj Anonymous
Friday, 12.07.2019
16:10

Mortaju da shvate da MANU nije klub koji mora da prodaje jer ima novac. Ako kazu da je ta cijena ta je cijena nema kompromisa ni cjenkanja.

avatar
Uncounquered
Friday, 12.07.2019
22:44

Pa ni njima nije u cilju da imaju nezadovoljnog igraca, od kojeg se i ja vise zalazem kad igram sa drustvom na nekom igralistu.

avatar
Uncounquered
Friday, 12.07.2019
15:04

Ispade da posle 4 godine "stednje" na igracima, 3x osvojene LS, svake godine prihod kluba sve veci marketinski, a takodje su u velikom plusu od prodaje igraca poslednjih godina, samo Ronaldo 100+ miliona, zatim Morata u Celzi, Danilo u Siti, Hese u PSG za 27 miliona (nesto manja suma od ostalih nabrojanih), takodje i "sitniji" igraci za po 10-ak miliona....znaci posle svega toga, po nekoj vasoj logici Real moze samo 100 miliona da potrosi, da bi bili u granicama FFP.
Nigde veze sa vezom :)
Po toj logici je Barselona u minusu vise stotina miliona u prethodne 2-3 godine, kao i Siti, United, PSG, itd.
Stvar je da Real jednostavno NECE da plati te pare za Pogbu, jer sam Pogba zeli da ide, nezadovoljan je, a United ne igra LS naredne godine, niti je taj Pogba imao toliko dobru individualnu sezonu, nije bio ni u jednom parametru nije medju najboljim veznim igracima u PL, tako da on svakako ne moze da vredi tih para.
Vise sam za Eriksena/Van Der Beka, ali mislim da bi Pogba ponovo vratio svoj "sjaj" iz Juventusa ako bi presao u Real, jer kad nije zadovoljan i kad klub ne konkurise za najvece trofeje, ni on nema volju da igra.
Siguran sam i da ce Real dovesti Mbape-a u naredne 2 godine, i to ce biti dream-team.

avatar
Rosso 21
Friday, 12.07.2019
16:19

Barsa je u minusu bila samo one sezone kada je Neymar otišao, tada su doveli Dembelea, Kutinja, Paulinja, Semada i to je bila u minusu nekih 150m, sa tim sto svi znamo da Barsa bez problema može da parira Realu što se novca tiče.
Takodje su svake sezone do odlaska Neymara bili u solidnom plusu od transfera samo, isto to što govoriš za Real.

avatar
Mak-Juventino
Friday, 12.07.2019
14:16

Juventus je i oficijalno odustao , bar za ovo leto

avatar
Devil born 1878
Friday, 12.07.2019
13:54

Ajde ole, dibala i parexi pustaj ga

avatar
Jack Rackham
Friday, 12.07.2019
13:23

Dati Pogbu i neku doplatu za Iska i Asensija...kupiti jos jednu polutku i prodati Lukakua kupiti stopera od tih para. Na mesto devetke u MU ubaciti Sanceza i Rasforda u rotaciji.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Friday, 12.07.2019
12:16

Ajmo Rajola, resi nas se ove babe na terenu, igrace k'o Murinjo kad mu se nije na leto omogucio transfer u Barsu.

avatar
Z
Friday, 12.07.2019
11:16

Kada ste objavili prvu vest o ovom transferu (od 50ak koje su usledile) rekao sam vam da Perez NE SARADJUJE sa Rajolom....pisite ljudi o necemu drugom...ima svasta nesto

avatar
The_Matrix
Friday, 12.07.2019
11:08

🤣🤣🤣🤣🤣🤣