Pod Vezuvom u šoku, ovo su posledice Pipitinog odlaska!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 24. jul 2016.

  • 10:21

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Iguain "persona non grata", na udaru i Laurentis. Šta kaže Maradona i šta će Napoli učiniti da neutrališe odlazak najboljeg igrača u Juventus.

Pod Vezuvom u šoku, ovo su posledice Pipitinog odlaska!
Nema nikakve dileme, Gonzalo Iguain će postati igrač Juventusa naredne nedelje. Argentinac će koštati 90, a ne 94 miliona evra zbog načina na koji Juve plaća klauzulu, u pitanju su dve rate od 45 miliona, jedna ove, sledeća naredne sezone.

I to je ishod pregovora između igrača i kluba, on je imao samo jedan zahtev, da se ne vraća u Napulj, znajući šta ga tamo čeka, ako Juve odmah ne plati klauzulu.

Direktor Juventusa Marota je telefonom obavestio De Laurentisa da će šampion platiti klauzulu, probao je još jednom da ponudi igrače u zamenu, ali je to odbijeno.

De Laurentis se ne oglašava, juče je na utakmici na pripremama u Trentu izviždan njegov sin Edoardo, sam gazda je ostao u hotelu, nije gledao uživo utakmicu kako se ne bi suočio sa uvredama navijača. Na tribinama je viđen transparent koji mu poručuje da ode, ali nije jasno zbog čega je kriv, jednostavno ništa se nije pitao.

Odgovor je ponudio Dijego Maradona koji je tužan zbog odlaska "Pipite" u Juve, ali kaže da nije greška samo fudbalera.

Jednostavno, Napoli nije uspeo nikada da napravi tim sposoban da se bori za titulu, prošle godine su bili prvi pre božićne pauze, ali budimo realni, i tada se znalo da sve zavisi od Juventusa.

Navijači su naravno uvredama na transparentima počastili Argentinca, na ulicama grada su cepani i paljeni njegovi dresovi, no klub mora dalje.

Sa dobijenim parama će obnoviti tim, mada će teško kupiti i približno dobrog napadača.

Hteli su Ikardija, ponudili novac i Gabijadinija Interu, ali od toga nema ništa, Manćini se neće odreći kapitena, osim ako neko ne ponudi 50+ miliona evra.

Druga meta je Karlos Baka koji čeka, ima poziv Vest Hema, Milan hoće da ga proda, ali i ako Kolumbijac dođe teško će moći da nadoknadi prazninu.

Uz pomenutu dvojicu igrača figurira još Edin Džeko koji košta oko 20 miliona evra, mada se Roma ohladila od ideje da ga proda. Bosanac zarađuje oko 5 miliona evra po sezoni.

Mnogi smatraju da bi De Laurentis i Napoli trebalo da krenu drugim putem, da iskoriste novac da pojačaju ostale linije tima, i da Gabijadini može da bude startni napadača.

U svakom slučaju, optimisti se nadaju da će kao i nakon prodaje Kavanija, Partenopei ostati konkurentni i u borbi za vrh tabele, mada kada pogleate Pipitine broje i 36 golova iz prošle sezone u šampionatu, sasvim je jasno da je ovo nenadoknadiv gubitak.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari