Počinje večeras - Prelazni rok PL, šta smera "velika šestorka", budžet, želje, otpisani...

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 16.05.2019.
10:41
Izvor: Sportske.net

Ovo su planovi vodećih klubova, Englezi imaju najviše novca, ostaje nejasno šta će biti sa Čelsijem, ali će ostali trošiti...

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

Sezona je završena, tačnije spuštena je zavesa na PL, prelazni rok počinje večeras u ponoć, biće završen pred start šampionata, 8. avgusta.

Ovo sa početkom uzmite uslovno, moguće je dogovoriti transfer, ali kada su u pitanju inostrani klubovi, Englezi će morati da čekaju zvanično otvaranje FIFA sistema (TMS) u ponoć, 9. juna.

U svakom slučaju, očekuje se da će klubovi PL najviše potrošiti kao i svake sezone, doduše Čelsi je pod zabranom i teško da će uspeti da je skloni ili odloži.

Mančester Siti se plaši kazne, ali veruju da će moći da kupuju, tačnije da bi mogli da budu izbačeni iz Lige šampiona što ih neće sprečiti da kupuju igrače.

Da krenemo od šampiona.

MANČESTER SITI - budžet 150 miliona funti, plus novac od prodaje igrača.

Na prodaju su Bravo, Danilo za koga se pretpostavlja da će u Inter, Otamendi koji je na meti Atletika, Mangala za koga nema mesta, Kompani bi mogao da se oprosti, Gundogan ne želi da produži ugovor, a Sanea bi Bajern iz Minhena.

Pep traži novog golmana, desnog beka, štopera, zamenu za Fernandinja, kao i napadača.

Na meti su Rodri iz Atletika koji ima klauzulu od 70 miliona evra, zatim Žoao Feliks iz Benfike koji bi koštao 120, engleski reprezentativac Hari MekGvajer čija je cena oko 90 miliona. Takođe, Gvardiola je zainteresovan za Kansela iz Juventusa, čija je cena 60 miliona, pa je jasno da će Siti morati da proda nekoliko igrača kako bi ostvario sve planove.

LIVERPUL - Budžet 100 miliona funti.

Neće mnogo kupovati, traže rezervnog golmana, levog beka, krilo i napadača.

Mogli bi da odu, Minjole, Moreno je siguran, prodaće verovatno Staridža, moguće i Šaćirija i Lovrena.

Klop ima ideju da dovede mlađe fudbalere, Brandt iz Leverkuzena bi bio rešenje za ofanzivnog vezistu, Lojd Keli iz Bristola pojačanje u odbrani, a Redsi su zainteresovani za Davida Nereša koji košta sigurno oko 50 miliona evra.

ČELSI - Budžet 150 miliona

Ovo uzmite sa zadrškom, neće pustiti nikoga od ključnih igrača, ako zabrana ostane na snazi, vratiće trojicu sa pozajmice, Zumu, Ainu i Tamija Abrahama.

Ako ipak budu odložili kaznu, Azar će biti prodat, odlaze Iguain, za Bakajoka će tražiti kupca, kraj je za Drinkvotera i Gerija Kejhila. Hadson-Odoi ne odustaje od ideje da ode u Bajern.

Traže levog beka, štopera, veznog igrača i dvojicu ofanzivaca, dakle po pojačanje u svakoj liniji.

Stigao je već Pulišić, kupili bi verovatno Kutinja, gledali su Hasema Aura iz Liona i Brazilca Bruna Gimaraeša iz Atletiko Paranaensea. Ne zna se šta će biti sa Sarijem, on bi insistirao da bude doveden Hisaj iz Napolija, ali kako rekosmo ovo je sve uslovno, zbog odluke FIFA.

TOTENHEM - Budžet 150 miliona plus novac od prodaja

Konačno će se Danijel Levi "otvoriti", Poketino je već poručio da bez ozbiljnih pojačanja nema smisla nastavljati priču. Ko bi mogao da ode?

Orije, Deni Rouz i Tripije, Vanijama, Jansen i Ljorente, oni su manje-više sigurni, prva trojica bi mogla da unesu veliki novac u kasu.

Jasno, Totenhem želi da zadrži Eriksena kome ističe ugovor naredne sezone, a već su našli određene zamene. Poketino hoće mlade igrače, poput Rajana Sesenjona iz Fulama, Džeka Griliša iz Vile, Dejvida Bruksa iz Bornmauta. Ali, to je početak, mete su Andre Gomeš pozajmljeni igrač Barselone, pa Zaniolo iz Rome, štoper Frajburga Robin Koh i Doni van der Bek iz Totenhema.

ARSENAL - Budžet 50 miliona funti plus prodaje igrača


Unaj Emeri veruje da tim mora da se ozbiljno pojača, ali sa ovim novcem to je nemoguća misija. Španac traži golmana, levog beka, vezistu i krilnog napadača.

Odlaze Velbek, Ramzi je potpisao za Juve, Elneni i Mustafi bi trebalo da budu prodati.

Mete kao Zaha su sa ovim novcem nedostupne, probaće da ubede Rabioa da dođe kao slobodan igrač, pokušavaju da nađu dogovor oko Baija iz Mančester Junajteda, a na meti je i Rajan Frejzer iz Bornmauta. Gledali su još Markosa Ljorentea, Nkunkua iz PSŽ, Barelu iz Kaljarija, kao i pleja Sampdorije Denisa Praeta. Lou kost prelazni rok, kao i obično.

MANČESTER JUNAJTED - Budžet 200 miliona funti

Solskjer je pretio da će prodati pola tima posle bruke protiv Kardifa, ali to se neće desiti. Otišao je Erera u PSŽ, Valensiji je istekao ugovor, kao i Mati, probaće da se oslobode Aleksisa Sančeza, dok bi Pogba, De Hea, Lukaku, samo uz ogromne ponude mogli da napuste klub. Doduše, ako ne produži ugovor, španski golman će biti prodat, ko bi mogao da bude zamena, teško je reći.

Van Bisaka iz Kristal Palasa ostaje favorit za poziciju beka, kako se saznaje Solskjer ne namerava da kupi štopere, već dvojicu vezista i napadača. Traži igrače mlađe od 25 godina, blizu je krilo Svonsija Den Džejms, i dalje je aktuelan Deklan Rajs, kao i Juri Tilemans, za koga su Lesteru spremni da plate oko 50 miliona evra.

Marsijal ostaje, Solskjer se nada da bi i Pogba mogao da odustane od odlaska u Real, a u Junajtedu razmišljaju da uzmu Bejla na pozajmicu od godinu dana, kao rešenje za krilnog napadača.

Neka pijaca počne!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 16.05.2019
15:01

S ovim parama i nismo u velikoj sestorki...

avatar
Anonymous Official
Thursday, 16.05.2019
14:03

Džejms i Rajs nisu kalibar za MANU a ako ne zeli dovoesti stopere/a onda mu odmah treba dati otkaz.

avatar
Stari
Thursday, 16.05.2019
13:12

Obična nagađanja, ništa više.

avatar
Lazar Mandic
Thursday, 16.05.2019
12:37

Lol opet Arsenal 50 a Junajted na 6 mestu i nerealnim platama mnogih fudbalera 200, to nema sanse da je realno, jer Arsenal ove sezone dobija instant 50 milki samo od Adidasa plus gde su ostali sponzori i sama zarada ako se osvoji evropa, plus sto ima para u klubu... Pitanje je hoce li dato Emeriju da trosi ali imaju love bar 150 a ne 50 milki.. Opet pusti novinari... Potrosice Emeri vise od 100, plus pare od prodaja... Fale jedan bek, levi bek, zadnji vezni i dva krila kako bi imali tim dostojan napada na titulu... Golovi ne fale, fali odbrana i organizacija, veza izmedju redova... Nadam se da ce biti ozbiljan remont pravim igracima!

avatar
RedDevil612989
Thursday, 16.05.2019
12:23

Junajted ima veci budzet ove godine od ostalih ali to je samo zato su im preko potrebna pojacanja. Po igrackom kadru Junajted je najslabiji od svih ekipa iz top 6. Vrlo je vazno da se dobro odradi ovaj prelazni rok. Igranje u Ligi Evrope ce to dodatno otezati ali treba napraviti dobar projekat za narednih nekoliko sezona. Ovo dovodjenje svake sezone po 5-6 igraca nicemu ne vodi.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 16.05.2019
11:55

Bejl u Junajtedu, to bi moglo da znaci nesto interesantno, ovo sve ostalo je 'promuckaj i prospi' :)

avatar
Z
Thursday, 16.05.2019
11:52

Arsenal 50M funti......koja tuga...pa Everton ce potrositi duplo vise. Emeriju spomenik da dignu

avatar
_Goran_
Thursday, 16.05.2019
11:10

Prelazni rok u Engleskoj je poceo pre malo jace od 10 sati.

avatar
Devil born 1878
Thursday, 16.05.2019
10:46

Ne namerava da kupi stopere? Yeah right

avatar
LUZERPOOL
Thursday, 16.05.2019
13:06

Juce su pisali da hoce Kulubalija...hahah

avatar
Jagger86
Thursday, 16.05.2019
13:50

Pa ako je šabanima iz uprave trebalo 6 godina da shvate kakav su kalibar Smalling i Jones , sve je moguće.