"Plava" revolucija - Osmorica odlaze iz Čelsija, rešenje za klupu već radi u Londonu?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 02.05.2018.
09:34
Izvor: Sportske.net

Abramovič planira velike promene, osim nekih standardnih prvotimaca biće prodati i igrači koji su na pozajmicama, a na listu potencijalnih kandidata za trenera dodat i menadžer gradskog rivala.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Male su šanse da Čelsi stigne do Lige šampiona, ono što je jasno da, bez obzira hoće li osvojiti kup, Antonio Konte odlazi.

Ređaju se spekulacije oko novog trenera, Luis Enrike je jedno ime, i dalje se priča o Alegriju koji se navodno dvoumi da li da napusti Juventus kao pobednik, pošto je tim pred titulom, a i dalje se nad "Bridžom" nadvija senka Anćelotija koji je posle dve godine i osvojene duple krune u prvoj sezoni dobio otkaz početkom decenije.

Sada mediji tvrde da bi Maurisio Poketino mogao da se preseli iz Totenhema u Čelsi. To bi bio veliki udarac za "Petlove", ali Argentinac ništa nije osvojio u Totenhemu, iako ima odlične rezultate i dojadilo mu je preganjanje sa Danijelom Levijem oko platne strukture i dovođenja novih igrača u klub.

Poketino bi naime dobio odrešene ruke da u prvoj sezoni sprovede metlu unutar tima, na leto bi Čelsi čak moglo da napusti desetak igrača, od toga neka skupo plaćena pojačanja, poput Pedra ili Davida Luiza.

Takođe na listi za odlazak su Drinkvoter koji se pokazao kao promašaj, Zuma, a u slučaju da Dortmund želi da otkupi njegov ugovor Bačuaji je na prodaju.

S obzirom da neće igrati Ligu šampiona, plan je da se smanji igrački kadar, da se definitivno prodaju igrači na pozajmicama poput Kenedija, Van Ginkela i Lukasa Pjazona koji nemaju kvalitet za "Plavce".

Što se pojačanja tiče, osim Serija iz Nice, Čelsi cilja Marsijala iz Junajteda koji želi da napusti "Đavole", a situacija sa Moratom je neizvesna. On naime želi da ode, Čelsi nema ništa protiv, ako vrati uloženi novac. Juventus neće platiti 70 miliona evra, oni predlažu pozajmicu od 15 miliona sa pravom otkupa od 45 na kraju sledeće sezone, što je malo verovatno, mada su klubovi tako poslovali kada je Kuadrado bio u pitanju.

Što se tiče nekih prodaja, nikakva ponuda za Azara neće biti razmatrana, a Kante koji se pominje kao želja PSŽ ima cenu od 100 miliona evra što je nerealno i sigurno da to niko ne želi da plati. Bakajoko će dobiti novu šansu, nema ni govora o prodaji Markosa Alonsa...

Žiru ostaje, ako Morata ipak ode, tražiće još jednog iskusnog napadača, pominje se i Karim Benzema kao rešenje.U svakom slučaju, klub čekaju velike promene, ali što se trenera tiče, sve je neizvesno, mada bi Poketino zaista predstavljao revoluciju u pravom smislu te reči...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bratuska_Blueboy
Wednesday, 02.05.2018
18:43

Poketino? Sto da ne! Ali ne verujem iskreno... Kenedi, Loftus, Bacuaji i Zuma da se vrate sa pozajmice. Ko da ode? Drinkvoter, Kejhil, Pedro... Fabregas neka bude rotacija ima iskustvo... da dodje stoper, veznjak, krilo... a za napad stvarno ne znam ili da neko pocne da radi sa Moratom ili na transfer listu... Mici neka se bori za startera i bude rotacija... Ziru 3 opcija...

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Wednesday, 02.05.2018
17:56

Ja mislim da problem nije u Komteu i da je to odlican trener, ali ako vec Celsi menja trenera, Poketino bi sigurno bio sjajan izbor, ali nekako ne verujem da bi to Levi (Totenhem) to dopustio. Koliko se pise izgleda da je jako tezak za pregovore, a ovo bi imalo ogromne posledice,tako da ne ocekujem da se desi.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 02.05.2018
15:43

Nikako Poketino on je los covek. Folirant kao i Pep. Nema nikakve rezultate iza sebe. Godinama ima top2 tima u ligi i nista. Nama treba stoper (Kulibali, Aldervejd, Lescales), dva vezna (Jorginjo, Seri, Bruno Fernandes, Vidal...), s tim da vratimo RLC-a ili Ginkela, krilo ili dva. (Marsijal, Bejli, Fekir). Levi bek smo super, napad takodje. Golman samo ako ode Kurtoa u PSG dovesti Donarumu i u zavisnosti od formacije desnog beka.

avatar
CaptainLeaderLegend
Wednesday, 02.05.2018
12:19

Ovaj covek je izjavio da bi se pre vratio u Argentinu i bio farmer nego da uzme da trenira Barselonu.. jer je bio trener Espanjola.. CFC i Totenhem su gradski rivali takode .. Ne kao ARS i TOT.. ali opet dovoljno da od ovoga nema nista..

avatar
Brat0809
Wednesday, 02.05.2018
11:37

Puno igraca treba da ode nije sporno.Mene strah koga ce dovesti umesto njih.

avatar
ChelseaBOY
Wednesday, 02.05.2018
11:33

Ovo neka sprda,koji ce nama benzema i zasto bi prodavali zumu i bacuaija

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 02.05.2018
11:20
avatar
Wednesday, 02.05.2018
11:03

Ma nema od Poketina nista nesto ne verujem u to,jedino ako je ono ukapirao da Totenhem ima mentalitet malog kluba....

avatar
Маркус19
Wednesday, 02.05.2018
10:55

Челсију не треба оволико нових играча. Треба им један тренер који форсира нападачки фудбал, исто оно што треба и Јунајтеду... Покетино би био савршен избор.

avatar
RealisticChelseaFan
Wednesday, 02.05.2018
10:21

Poketino bi nam legao kao budali samar. Konacno bi poceli da igramo lep I napadacki fudbal. U ekipi ima par istrosenih igraca, Fabregas, Pedro, David Luiz, Kejhil . Oni su odigrali svoje najbolje utakmice odavno. Ovu boraniju po pozajmicama isto rasprodati. Ostaviti Kenedija I RLCa za rotaciju, mogli bi da posluze. Mora da se kupuje ovo leto, sa ovim igracima cemo tesko do LS sledece sezone. Dva stopera, jedan kreativac u vezi, desno krilo, napadac.

avatar
deki trbic
Wednesday, 02.05.2018
14:44

nzm zasto je Konte poslao na pozajmicu Bacuvaija a doveo Zirua i igra mu Morata? treba da vrati Zumu i Loftus Cika i mnoge mlade igrace da im da sansu jer je tako najbolje..

avatar
Carina_11303
Wednesday, 02.05.2018
10:07

Kenedi, Van Ginkel, Zuma i Kenedi svakako nisu na prioritetnoj listi problema Celsija. To su Kejhil, Kurtoa, Zapakosta, Mozes, Fabregas, Pedro i gospode Boze, zasto smo uzeli Barklija. Drinkvoter moze nesto da doprinese, a definitivno se ne treba odreci Bakajoka, njega je samo pojeo pritisak. Bice Bakajoko dobar.

avatar
Wednesday, 02.05.2018
12:42

Barkli je dobar i mlad. Biti ce dobar fudbaler ako ne za rotaciju dobar. Za ostalo se slazem.

avatar
Wednesday, 02.05.2018
12:43

* i Drinkvotera treba prodat sto prije on je mrtav covek ne znam koje su njegove odlike u igri. Sta je to kod njega dobro da bi mogo pohvaliti ja ne znam.

avatar
Wednesday, 02.05.2018
10:00

Kurtoa-Azpi-Kristensen-Rudiger-Alonso-Bakajoko-Kante-KOVACIC/T.ALKANTARA-Azar-BEJLI/BEJL-Morata. Klupa: Kabaljero-Zapakosta-Zuma-NOVI STOPER-Emerson-Loftus Cik-Barkli-NOVI VEZNI (FANTAZISTA)-Vilijan-ostaviti KENEDIJA-Ziru. Tim je spreman. Mada bi ja jos Bakajoka stavio na klupu a doveo recimo nekog poput Milinkovic-Savic (takav profil, jak, visok i da zna sa loptom u oba smera). Ne treba tu puno. Sto se tice Poketina, on ako bi doso umesto Kontea nebi ni rec reko. Mada najvise bi voleo da ostane DON ANTONIO!!!

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 02.05.2018
11:22

Dok god je bakajoko u prvih 11 nista od svega toga

avatar
Wednesday, 02.05.2018
17:32

Nije on los nego je pao pod pritiskom. Treba ga postepeno uvoditi u igru. Veci je flop dovodjenje Drinkvotera za iste pare. Covek je igrac i placen toliko a ne znam na osnovu cega. Sta je njegova dobra osobina? Sut, pas, gradja, visina...? Nista od navedenog nema a placen preko 40 mil.€

avatar
Brat0809
Wednesday, 02.05.2018
11:38

Celsi nece dati trazene pare za Savica a nebi ni on sad dosao u Celsi