Pirlo, Sedorf, Ibra, ali ova trejd bomba bi promenila istoriju Milana i Intera!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 10. april 2020.

  • 12:06

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Nije nemoguće jer rivalstvo je u granicama sporta, a Inter očajnički želi da spreči rasplet...

Pirlo, Sedorf, Ibra, ali ova trejd bomba bi promenila istoriju Milana i Intera!
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI
Iako su gradski rivali, teško je videti neki animozitet između Milana i Intera, kako između navijača, tako i u samom gradu. Dele stadion, nikada nisu bili gadljivi na transfer jednog igrača iz jedne u drugu svlačionicu na "Meaci".

Bilo ih je mnogo, čuvena je priča oko Mauricija Ganca koji je jednog zimskog popodneva samo prešao iz jednog autobusa u drugi i umesto na kup utakmicu sa Interom, otišao na trening u "Milanelo".

Obično su igrači prelazili iz Intera u Milan, neki direktno poput Sedorfa, Pirla koji je verovatno najveća greška u istoriji "crno-plavih", neki su posle velike karijere u Interu kao Vijeri i Ronaldo kasnije u poznim danima igrali za Milan.

Teško je sve nabrojati, Ibra i Baloteli su prvo igrali za Inter, ali obojica više vole "Rosonere", Super Mario se na prvom trenigu u Interu prema priči Materacija pojavio u čarapama sa Milanovim znakom.

Krespo je u Interu bio loš, u Milanu bolji, da ne zaboravimo Bađa, u Milanu je osvojio titulu, ali je u Interu bio u senci zbog Lipija. Malo ko se seća da je i Kasano igrao za oba kluba, ali on navija za Inter...

Ali, ovo bi bila bomba.

Naime, Inter će probati da razmeni Maurita Ikardija za Donarumu. Naime, kako bi izbegli da bivši kapiten ode u Juventus, oni su spremni da napadača ponude Milanu, a da se golman i kapiten "Rosonera" preseli u Inter.

Da li bi Donaruma pristao?

Bonus 10


On želi da ode, Rajola ima dobro mišljenje o Kinezima koji su vlasnici Intera, mogao bi da privoli klijenta da pređe u Inter. Što se Ikardija tiče i za njega bi ovo bio izlaz, najvatreniji navijači Intera ga ionako otvoreno mrze, a ispunio bi cilj, ostao u gradu sa porodicom.

Trampa nije neverovatna, jer ako PSŽ ne otkupi Ikardija što je verovatno, pošto napadač neće da ostane u Parizu, Inter nema rešenja, Juventusu ne smeju da ga prodaju, drugo, najveći rival neće platiti 85 miliona za napadača, sa druge strane, i Milan hoće da se oslobodi Donarume koji ne želi da produži ugovor. Oko njega su pominjani klubovi u Engleskoj, PSŽ, Real, ali čini se da je jedina opcija Everton, svakako bi golman italijanske reprezentacije radije ostao u gradu.

Kako rekosmo, ovo rivalstvo nije toliko veliko da ne bi moglo da prođe, vlasnici klubova su stranci, najvatreniji navijači, pogotovo Milana bi prezreli Donarumu, ali navijači kao navijači, brzo sve zaborave...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari