Petorica igrača oko kojih su se sukobili Zidan i Florentino Perez!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 01.06.2020.
11:29
Izvor: Sportske.net

Imaju dugu istoriju sukoba, najnoviji će biti ovog leta, ali kada su njih dvojica u pitanju, ništa nije čudno, zato je i Zidan otišao...

EPA-EFE/BALLESTEROS
EPA-EFE/BALLESTEROS

Povezane vesti

Problem sa Florentinom Perezom je što se često meša kada je prelazni rok u pitanju i to ne zbog fudbala, već finansija. Jasno, brojevi mu daju za pravo, u svoja dva mandata je od Reala napravio mašinu za novac, pokupili su mnoge trofeje u Ligi šampiona, mada su na domaćem planu u ovoj deceniji gubili bitke sa Barselonom.

Međutim, zna se, kad nema trofeja trener mora da ode, ređali su se Pelegrini, Murinjo, Anćeloti, Benitez, privremena rešenja, pa Lopetegi, ipak, Zidan je nešto drugo, on je predsednikov čovek, njegovo najveće pojačanje u prvom mandatu i svojevremeno svetski rekorder.

Zidan je bio uvek tu negde, uspeo je da istrpi sve hirove predsednika, mada da nije osvojio Ligu šampiona u prvom mandatu, teško da bi ostao na klupi.

Istorija sukobljavanja sa Perezom oko igrača je zaista duga, sve je počelo Bejlom koga Zidan ne može da podnese zbog odnosa prema svlačionici, timu, obavezama. Njega je želeo da se oslobodi pre tri godine, ali je Perez insistirao da ostane tvrdeći da će uskočiti u Ronaldove kopačke. Bejl je dao dva gola u Kijevu, ali posle toga, se sve vratilo na staro. Ima ugovor još dve sezone i ne želi da ode.

Zidan je otišao zbog Kristijana Ronalda i iako to nije javno izrečeno, on je najteže doživeo odlazak Portugalca. Pre svega jer su imali sjajan odnos, ali jer je znao da ne može da nadoknadi odlazak jednog od najboljih svih vremena. Ni dve godine posle, čitav tim Reala se nije približio Ronaldovoj eri, postižu 1.67 golova, 2.33 je bio taj prosek dok je Kristijano nosio beli dres.

Takođe, neslaganje oko Pogbe je poznato, na kraju je Zidan uspeo da spreči dolazak Eriksena, pa i Van de Beka koje je Perez video kao jeftinije opcije, ali i priliku da ne radi sa Rajolom, Zidan je insistirao, međutim, na kraju će čini se to ostati samo želja, Pogba je daleko od Reala i zbog velike plate i pobune svlačionice i jer Perez neće Rajolu blizu kluba.

Četvrti igrač je Kante. Njega je Real imao prilike da dovede dva puta, Zidan ga je preporučio još dok nije bio trener, odnosno dok je radio u drugom timu, ali u Realu su procenili da nije dovoljno atraktivan. I kada je napravio čudo u Lesteru, ponovo se pojavila varijanta oko Reala, ali klub je procenio, doduše pre direktor Sančez nego Florentino Perez da im Francuz nije potreban.

Zidan je i dalje ljut zbog Kejlora Navasa. To je bio golman po njegovom ukusu, nije bilo potrebe da ga menjaju, nije bio za dolazak Kurtoe i odlazak iskusnog Kostarikanca, pokazalo se da je bio u pravu, ovim transferom Real nije dobio ništa.

Podsetimo Zidan je sprečio dogovoreni transfer Kepe i pokazalo se, bio u pravu, Čelsi ima sada problem da se oslobodi Baskijca, eliminisao je igrače koje nije doveo, Sebajosa i Odriozolu koje je poslao na pozajmicu, kao i Reguljona koga je u prvi tim promovisao Solari. Ispostavilo se da je bio u pravu i za Odegarda, da je bolje da ne trenira sa prvim timom i da ne ide na pripreme, mada je morao da ga povede u Kanadu po naređenju predsednika pre par godina. Takođe, golman Lunjin koji je isto kupljen bez njegovog pristanka je dve godine na pozajmicama.

Kazino


Bilo kako bilo ovog leta ništa od Pogbe, ali Zidan i nema neke planove osim da se eventualno dovede Kamavinga, mada je to najverovatnije ostavljeno za leto 2021.

On će u nastavak sezone i trku za titulu ući jači za Asensija, da se Španac nije povredio, Zidan je planirao da igra 4-3-3 sa Asensiom, Benzemom i Azarom, videćemo kako će to funkcionisati.

Real čeka i revanš osmine finala Lige šampiona, izgubili su kod kuće od Sitija, daju im male šanse, revanš bi trebalo da se igra na praznom Emirejtsu, ali sada se pojavljuju priče da će engleska vlada dopustiti navijače od avgusta na stadionima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke