Pet mladih nada koje bi se momentalno uklopile u Klopov sistem, hoće li "Redsi" reagovati?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 02.04.2020.
18:58
Izvor: Sportske.net

Smatra se da se skauting služba "Redsa" često vodi brojkama, a ako se to uzme u ozbir, ovih pet fudbalera se čine kao idealni kandidati za ekipu sa "Enfilda".

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Jirgen Klop je stvorio pravu mašineriju u Liverpulu, do savršenstva je doveo svoj čuveni gegenpres, minule sezone su stigli i prvi rezultati, kada je osvojena Liga šampiona.

Izvesno je da bi ove sezone Liverpul osvojio titulu, ali sezona je prekinuta zbog pandemije koronavirusa i pitanje je šta će sa njom biti.

Jasno, bila bi velika nepravda prema "Redsima" da se sezona otkaže i da se ne proglasi šampion, kako su nakon 29 odigranih kola stekli čak 25 bodova više od najbližeg pratioca, aktuelnog prvaka Engleske Mančester sitija.

Kako god da se tekuća sezona završi, fudbal ide dalje, toga su svesni i u Liverpulu i delom se bez sumnje pripremaju i za narednu sezonu i sledeći prelazni rok.

U minula dva gotovo da se nisu potrošili, platili su skupa 10,4 miliona evra za angažovanje Takumija Minamina i mladog Sepa van den Berga, kao slobodni igrači stigli su golmani Adrijan i Lonergan.

Izvesno je dakle da će trošiti, a "Liverpul Eho" se pozabavio sa potencijalnim metama.

Oni ističu da se Liverpulova skauting služba često vodi statistikom, procenjuju na osnovu određenih parametara kako bi se igrači uklopili u Klopov sistem.

Tako su na ovom portalu sastavili listu od pet igrača koji bi se prema statistici i stilu igre savršeno uklopili na "Enfildu".

Baner

1. Milot Rašica (Verder Bremen)

Ovaj 23-godišnji fudbaler je u prethode dve sezone u Bundesligi pokazao sve potrebne kvalitete da zaigra pod palicom Jirgena Klopa.

U sezoni 2018/19 osvojio je 22 lopte u poslednjoj trećini terena, što je bio šesti najbolji učinak u Bundesligi.

Može da postiže golove iz svih pozicija, što je i dokazao, sa leve strane, kroz sredinu, sa desne, kao i unutar kaznenog prostora i van njega.


2. Serhio Regiljon (Real Madrid/Sevilja)

Mladi Španac je minulog leta završio na pozajmici na "Sančes Pishuanu", gde je zaigrao zaista sjajno pod palicom Julena Lopetegija.

Na 90 minuta beleži 0,18 asistencija, primera radi, Endi Robertson iz Liverpula na 90 minuta beleži 0,22 asistencija.

"Redsima" nedostaje prava alternativa za pomenutog Škota, čini se da bi Regiljon mogao da bude odličan izbor, a pritom i vrlo pristupačan, kako je utisak da u Madridu neće računati na njega naredne sezone.


3. Florijan Grilič (Hofenhajm)

Ovaj 24-godišnji austrijski reprezentaitvac je među 10 najboljih mladih vezista u Evropi kada su u pitanju presečene lopte i povraćeni posedi na 90 minuta. Hofenhajm je takođe u tekućuoj sezoni peta najbolja ekipa po posedu lopte u Bundesligi, pa je jasno da ovaj momak obavlja jako važan posao.


4. Feran Tores (Valensija)

Sve je veći broj klubova koji su zainteresovani za biser sa "Mestalje", ovaj 20-godišnji fudbaler je stvorio osam stopostotnih prilika u Primeri ove sezone, samo dva igrača mlađa od 25 godina u Španiji su to uspela da premaše.

Pritom ima iskustva i iz Lige šampiona, a i peti je najbolji asistent među U21 igračima u najjačim evropskim ligama, kada se uzme prosek asistencija na 90 minuta.


5. Lorenco Pelegrini (Roma)

Mladi vezista "Vučice" predstavlja budućnost italijanskog fudbala, četvrti je u Seriji A po broju stvorenih stopostotnih prilika, a u Top 10 je po broju povraćenih poseda u poslednjoj trećini.

"Redsi" su minulih godina dobro poslovali sa Romom, doveli su Salaha i Alisona, da li je sledeći Lorenco Pelegrini?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Friday, 03.04.2020
10:33

ja nikog od pomenutih ne bi dovodio...samo Sancho ili Holand, ovo sve ostalo je smesno da ne vredi ni spominjati od ovih pomenutih igraca koji su sa sportala napisali....xD

avatar
JC\'90
Thursday, 02.04.2020
23:14
avatar
RocknRolla
Thursday, 02.04.2020
20:54

Regulion i Pelegrini su ok za rotaciju,ostali nisu ta klasa koja je potrebna sampionu Engleske. Liverpul ide po alternativu Robertsonu,stopera i napadaca,tacnje Vernera,ukoliko se proda Kejta moze se ocekivati vece ime na sredini terena,tipa De Bruine,Isko.