Pepove dve mete za novi tim!

Autor: Nikola Miloradović
subota 28.04.2018.
11:50
Izvor: Sportske.net

Španac već planira za narednu sezone, kako je tekuća praktično već gotova za "Građane".

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Pepa Gvardiolu ne zanimaju rekordi, on je osvojio Premijer ligu i Liga Kup ove sezone i već sada sprema planove za letnji prelazni rok, sa svojim saradnicima Feranom Sorijanom i Ćikijem Begiristajnom.

On veruje da su njegovoj ekipi i pored dominantne sezone u PL potrebna pojačanja, konkretno smatra da mu nedostaje jedan vezista i jedan polivalentni ofanzivac.

Sa tim na umu, on je pronašao dva igrača po svom ukusu, jedan od njih je vezista Napolija Žoržinjo.

Nije tajna da je Brazilac sa italijanskim pasošem na Gvardiolinom radaru već neko vreme, a poznato je da je za njegove usluge zainteresovan i Mančester Junajted.

Što se tiče igrača koji bi pojačao konkurenciju u ofanzivi, prva meta španskog trenera je čovek koji mu je izmakao u zimskom prelaznom roku, Rijad Marez.

Alžirac je bio želja "Građana" i tokom januara, pred kraj prelaznog roka su uspostavljeni kontakti sa Lesterom, ponuđeno je za usluge Mareza oko 60 miliona evra, koliko je Lester prvobitno i tražio, ali je ponuda Sitija na kraju odbijena od uprave sa "King Pauera", što je razljutilo samog fudbalera, koji jedno vreme nije ni trenirao sa ekipom.

Tako je jasno da će Marez promeniti sredinu ovog leta, a Siti bi mogao da bude njegova naredna destinacija.

Gvardiola je svestan i da će pojedini igrači, kao Jaja Ture, napustiti ekipu, pa se tako okreće pripremanju naredne sezone, uprkos tome što je do kraja sezone u PL ostalo još par kola.

"Osnovni cilj je bio da osvojimo titulu. Nakon toga sešćemo sa klubom da popričamo o igračima, o ekipi za narednu sezonu. Šta nam treba, koji igrači će odlučiti da ostanu, koji da idu. Možda pojedini ne igraju puno i žele da nas napuste", izjavio je Gvardiola.

Siti je na putu da obori nekoliko rekorda Premijer lige, rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni, po broju osvojenih bodova, kao i po broju upisanh pobeda, ali i najvećoj razlici u odnosu na drugoplasiranog na tabeli.

Ipak, prioritet španskog stratega je, kao što smo već i napisali, spremanje naredne sezone.

"Rekordi će biti oboreni. Pre ili kasnije biće oboreni, to se uvek desi.

Rekordi nisu večni. Ako imate 95, 96 ili 97 bodova jedan tim će u budućnosti i to oboriti.

Lepo je obarati rekorde, ali najvažnija stvar je da podigneš titulu.

Nakon leta nećemo razmišljati o odbrani titule, jer znamo koliko je to teško. Naš fokus će biti na prvoj utakmici na pripremama, a onda na prvoj zvaničnoj utakmici. Moramo da napredujem konstantno
", dodao je Gvardiola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MalaSkoljkica
Monday, 07.05.2018
09:13

Marez ide u Arsenal.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 28.04.2018
18:46

I zadovoljni i (navijace) zadovoljili:-D

avatar
NikkiCFC
Saturday, 28.04.2018
12:02

Ne mogu ova pojacanja koja se spominju da ih unaprede a i nema sanse da ponove sezonu.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 28.04.2018
11:54

Ovako svako moze da bude trener.

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 28.04.2018
12:26

to ja govorim za Gvardiolu od početka. Od kad je otisao iz Barselone, on ide samo u klubove koji su najbogatiji u drzavi i najvise para trose na pojacanja i koji su dominantni, kad ode iz Sitija, sledeci klub ce biti Juventus...

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Saturday, 28.04.2018
14:04

Mozda ga PSG dovede

avatar
Rikardo Roča
Saturday, 28.04.2018
13:08

Zasto Zidan ne trenits Betis ili Sevilji,Zasto Alegri ne trenita Torino nego Juventus. Zasto Anceloti nije trenirao Ausburg ili Shalke. Jednostavno zasto Viliareal nije sampion Spanije, i zasto nikad Genova nece biti sampion Italije. Pa jedan Salke ce na kraju sezone rascerupati nemacki klubovi i posle zasto Gvardiola nije otisao u Shalke.smesno.21 vek. Globalizacija,nema vise manji klubovi da zadrzavaju igrace,svw sto imalo valja to rastrgnu vukovi(bogatiji klubovi).

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 28.04.2018
13:00

Nisam bas siguran, oni su na drugaciji kalup:-D Pre ce biti da ce u PSZ. Doduse, ni Bajenr nije bas neki trosadzija...