Pepova zimska dilema, prodati, pa potrošiti 100 miliona?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 18.12.2019.
11:33
Izvor: Sportske.net

Nema garancija, ali čini se da je Siti blizu odluke. Šta posle?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Pep Gvardiola je na putu da izgubi pomoćnika, tačnije Arteta se večeras oprašta od šefa. Pep ga je upozorio da mu neće biti lako, i da je Arsenal u teškoj situaciji, ali bivši kapiten "Gunera" će posle utakmice sa Oksfordom u Liga kupu večera otići sa mesta pomoćnika.

Pominjalo se da će Ćabi Alonso biti novi "broj 2", ali je Baskijac to demantovao.

Gvardiola inače planira prelazni rok, odbio je da pruži garancije Saneu da će biti prodat u januaru.

Nemac je povređen, želi da napusti klub, Bajern će platiti oko 100 miliona da bi ga vratio u Bundesligu, a spekuliše se da bi taj novac "Građani" mogli da ulože, ili u štopera, ili u povratak Džejdona Sanča koga su Dortmundu pre par godina prodali za manje od deset miliona evra.

Ali, čini se da su te priče na dugom štapu, Gvardiola je rekao da odbrana ostaje nepromenjena, mada ima stalni problem sa levim bekom, a moguće je da će u nastavak sezone ući sa praktično istim timom, kako bi sačuvao novac za leto. Doduše, mogao bi da uloži novac u Bena Čilvela iz Lestera, ali taj transfer je realniji na leto.

I dalje se spekuliše da će otići, iako ima ugovor na još godinu dana. Siti se sprema za eventualnu takvu odluku, pokušavajući da bukira Poketina, ali Gvardiola je demantovao da odlazi.

Ako ostane, platiće izgleda klauzulu za Lautara Martineza, 111 miliona evra, to bi značilo da se era Kuna Aguera završava.

Vratimo se štoperu, Ben Vajt koji igra na pozajmici iz Brajtona u Lidsu je predmet interesovanja, ali sve to će biti ostavljeno za leto.

Ako bude stiglo veliko pojačanje, onda je najverovatnije da će biti vraćen Džejdon Sančo, u klubu su uvereni da bi pristao i žele da izbegnu trku sa Junajtedom na leto.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
damjan89
Thursday, 19.12.2019
11:06

Opcija sa Lautarom je dobra, prodali bi do godine i Aguera koji je i dalje klasa, ali ga stizu godine, Sane svejedno ne igra, iz ne znam kog razloga, decko pravi razliku kad je na terenu, mada je povredjen i jos neko vreme nece igrati, a Sanco je otisao da bi igrao, sto bi se vracao u klub i delio minutazu sa Silvom i Marezom kad zasluzuje da igra redovno. Najtanji su u veznom redu i na poyiciji stopera, a oni i dalje kupuju krila i bekove...

avatar
Opet Anonymous
Wednesday, 18.12.2019
16:35

Na Sancha mogu da zaborave, sigurno nece ici tamo da grije klupu jer svagdje bi bio standardan i ne zamjenjiv.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 18.12.2019
15:59

Sane ne vredi 100m nikako posebno ne jer mu ugovor istice leta 2021.

avatar
dock
Wednesday, 18.12.2019
17:07

Bitno da je Azar vredeo 100 miliona...

avatar
Bayern_Munchen_Club
Thursday, 19.12.2019
19:52

Svaka čast kolega 😁 kada Azar vredi 100 miliona zasto Sane ne bi vredeo bar 130 jer je mnogo bolji od Azara koji nije nista pokazao u novom klubu. Sportski pozzzz😉

avatar
Bayern_Munchen_Club
Thursday, 19.12.2019
19:51

Verovatno ne vreti zbog ugovora do 21 i povrede a da je spreman i da im nije hitna prodaja veruj da bi tad Sane vredeeo bar 130 miliona. Decko je po meni super i jedva cekam da dodje u FCBM 😁