Pepov ceh 500 miliona, i još dva kandidata za odbranu? Produžetak i otkaz nisu opcije?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 30.09.2020.
09:02
Izvor: Sportske.net

Ovo je prelomna sezona za Pepa Gvardiolu, videćemo šta je sledeće...

EPA-EFE/Adrian Dennis/NMC/Pool
EPA-EFE/Adrian Dennis/NMC/Pool

Povezane vesti

Pep Gvardiola je potrošio više od 70 miliona evra na Rubena Diasa nakon katastrofe od Lestera. Time je suma koju je za pet prelaznih rokova uložio u odbranu dostigla gotovo 500 miliona evra.

Prvog leta je doveo Brava iz Barselone za 18 miliona, Stons je koštao blizu 50, bio njegovo prvo pojačanje. Sledilo je 100 miliona uloženih u bekove Mendija i Vokera za drugu sezonu na "Etihadu", novi golman, Ederson za 35, pa je na zimu dodao Laporta za blizu 60.

Odmorio je jedno leto, da bi prošle godine za Kansela platio 60 miliona (računajući i Danilov odlazak u suprotnom pravcu, otkupio je Anhelinja za 10.5 i onda ovog leta, Ake iz Bornmauta i pomenuti štoper Benfike su koštali više od 100 miliona.

I to nije sve, do kraja prelaznog roka Gvardiola bi mogao da dovede i levog beka, Alaba bi bio idealno rešenje jer može da pokrije više pozicija, pa čak i da igra u veznom redu. On je tražio ogroman novac od Bajerna za novi ugovor, pregovori su stopirani, priča se da će Bavarci dopustiti da mu istekne ugovor.

Druga varijanta je Argentinac Taljafiko koga je želelo par engleskih i španskih klubova, iskusni levi bek Ajaksa je pokazao da je zreo za jaču ligu.

Bilo kako bilo, u Engleskoj su ubeđeni da je ovo poslednji pokušaj Gvardiole da ništa sem povratka titule ili osvajanja Lige šampiona neće biti dovoljno.


Baner 4

Tačnije, on bi mogao u slučaju neuspeha da se, ionako mu ističe ugovor, pričao je da neće potpisati novi, iako je ponuda na stolu, ako ga ne zasluži.

U svakom slučaju za Katalonca je ovo odlučujuća sezona posle razočaravajuće poslednje, posle pet godina bi mogao da napusti Englesku, nikada nije dobio otkaz u karijeri, iz Barse je otišao kao pobednik, odradio je trogodišnji ugovor sa Realom, sada će petogodišnji sa Sitijem i mnogi i spekulišu da je njegovo odbijanje da produži obavezu u stvari strah od otkaza.

Ako bi produžio ugovor, svakako bi finansijski bio siguran, ali sa druge strane, on ne želi da u slučaju loših rezultat pored velikih ulaganja dođe u poziciju da strahuje da će ga otpustiti. Ovako, čak i ako krene loše, sigurno da ima toliki kredit kod Sorijana i Begristajna da će završiti poslednju godinu ugovora...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Simke_007
Wednesday, 30.09.2020
12:28

Gvardiola,kao i Murinjo,izgubili su trenerski sjaj...Sada je vrijeme u kom dominira Klop.To je fudbal....Ocigledno da je samo Ferguson uspjevao da odrzi taj visoki trenerski kvalitet godinama i godinama.Gvardiolina Barsa je igrala najbolji fudbal ikada,ali se tu poklopila najbolja generacija na celu sa Messijem,Cavijem,Injestom,Alvesom,Pedrom,Buskecom,itd...Ocigledno je da Gvardiolone ekipe vise ne mogu da igraju takav fudbal,jer se takvi igraci pojave jednom u 50 godina.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 30.09.2020
11:03
avatar
Mangus
Wednesday, 30.09.2020
09:47

Alabu bih voleo da vidim u LFC sledecr sezone kao stopera.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Wednesday, 30.09.2020
09:46

Bljuvotina od trenera i kluba

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 30.09.2020
09:04

Nije gotovo 500 nego i preko 500.