Pep plaća klauzulu za Australijanca!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 27.06.2018.
12:19
Izvor: Sportske.net

Gvardiola je očigledno zadovoljan onim što je video na Svetskom prvenstvu.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Stigao je Eron Muj u Mančester siti leta 2016. godine iz Melburn sitija, ali je odmah poslat na pozajmicu u Hadersfild.

U redovima "Terijera" je izrastao je najvažnijeg igrače te ekipe, završio je i u idealnom timu Čempionšipa, bio je jedan od najzaslužnijih za plasman ekipe Dejvida Vagnera u Premijer ligu.

Hadersfild je nakon toga otkupio njegov ugovor od "Građana", ali je uprava kluba sa "Etihada" umetnula i klauzulu, po kojoj Muja mogu da vrate za 20 miliona funti.

Izgleda da će to i uraditi ovog leta, Muj je imao još jednu odličnu sezonu sa Hadersfildom, zadržali su se u elitnom rangu, a vezista je zaigrao i na Mundijalu u Rusiji sa reprezentacijom Australije.

Iako su "Sokerosi" ispali sa samo jednim osvojenim bodom, Muj je ostavio dobar utisak, a izgleda i da je kupio Gvardiolu svojim partijama.

Siti je ostao bez Jaje Turea, uskoro bi ekipu trebalo da pojača Žoržinjo iz Napolija, a izgleda da Gvardiola želi još jaču konkurencuju u veznom redu ove sezone, pa je voljan da Muja vrati na "Etihad".

Jasno je ipak da se Muj neće naigrati ukoliko se vrati "Građanima", ali teško i da će moći i želeti da odbije mogućnost da ponese dres aktuelnog prvaka Premijer lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke