Pep kaže, Siti ispuni - Štoper po Gvardiolinom ukusu stiže na Etihad!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 20.07.2020.
21:31
Izvor: Sportske.net

Siti završio prvo veliko pojačanje.

Povezane vesti

Pep Gvardiola je rešio da pojača odbranu i da reaguje brzo - Nejtan Ake stiže na Etihad!

Prethodnih dana pominjali su se brojni štoperi - Kalidu Kulibali pre svih, potom i Ruben Dijaz iz Benfike, Pau Tores (Viljareal), ali izgleda da je Pep izabrao - Akea.

Ovu vest preneo je večeras pouzdani Gardijan, koji tvrdi da će Siti za obeštećenje 25-godišnjeg štopera platiti 35 miliona funti, odnosno oko 38,5 miliona evra.

Ake bi najverovatnije naredne sezone igrao u Čempionšipu, da kojim slučajem ostane u Bornmutu, koga samo čudo može da ostavi u eliti i naredne sezone.

To je želeo da iskoristi Pep Gvardiola i da na "popustu" dovede odličnog i dokazanog štopera, koji doduše, sada mora da se dokaže na najvišem nivou.

Ake je igrao za Čelsi, ali tamo nikada nije dobio pravu priliku, pa ga je Bornmut posle pozajmice, i otkupio 2017. godine za 25 miliona evra.

Ipak, činjenica je i to da se Ake konstantno povezivao sa engleskim velikanim u protekle dve godine, jer je uvek "odskakao" i bio najbolji igrač svoje ekipe.

Dolazak Akea gotovo sigurno znači i odlazak Džona Stounsa, koji bi mogao da završi u Arsenalu kod Mikela Artete. Kao što već znate, Arteta poznaje Stounsa vrlo dobro pošto ga je trenirao dok je bio Gvardiolin pomoćnik na Etihadu.

Takođe, izvesno je da bi u ovom slučaju i mladi Erik Garsija mogao da prelomi i da konačno odbije ponudu Sitija o produžetku saradnje i da godinu dana pre isteka ugovora ode u Barselonu.

Katalonci žele da vrate svog bivšeg kapitena u svim mlađim kategorijama, koji je 2017. godine, poput Đerara Pikea, kao omladinac odlučio da ode u Siti.

Sve u svemu, Siti dobija veliko pojačanje, a mogli bi da profitiraju i Arsenal i Barselona.

baner 3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Monday, 20.07.2020
22:48

E sad bi trebali ovi seici da uloze milijardu u pojacanja odjednom i da se ***** i u fifu i uefu i u fudbal uopste, kad su ih onako propustili. Zamislite odluku u smislu "pomalo si kriv", ali zato sto je to pomalo necemo vam nista. Smijesno

avatar
Mak-Juventino
Monday, 20.07.2020
22:42

Laport , Otamendi , Stouns , Mangala