Pep Gvardiola - Samo dva pojačanja, znaju se i mete!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 04.03.2019.
10:17
Izvor: Sportske.net

Prva dva imena poznata, u svakom slučaju, Siti će pojačati samo dve pozicije...

Epa/Nigel Roddis
Epa/Nigel Roddis

Povezane vesti

Pep Gvardiola je bio vrlo jasan kada su u pitanju pojačanja, traži samo dva igrača i eventualno napadača gde se pominje Luka Jović, ali to je u drugom planu.

Prvo, levi bek.

Mnogo je igrača pominjano, od Albe do Alabe, preko Aleksa Sandra, ali ništa od toga, zbog limita u timu, odnosno pravila o broju igrača poniklih u Engleskoj, Gvardiola se ustremio na Bena Čilvela iz Lestera.

"Tačno je, ne možemo da računamo na Mendija sa sigurnošću zbog povreda"
, rekao je Gvardiola koji duže vreme prati Čilvela, momka poreklom sa Novog Zelanda, koji je bio i meta Vengera, ali je posle pozajmice u Hadersfildu uspeo da se izbori među "Lisicama".

Drugi igrač je zamena za Fernandinja, i tu se pominjalo dosta imena, ali po svemu sudeći izbor je pao na Tijaga Alkantaru. Izgleda da je sazrela situacija da ga Bavarci prodaju, Pep ga je doveo sa sobom u Bajern sada ga želi u Sitiju. Španac, odnosno Brazilac koji igra za Španiju će biti verovatno skuplje plaćen od 80 miliona evra, oboriće rekord koji je srušen za Mareza. Alžirac u strašnoj konkurenciji nije standardan, ali Gvardiola smatra da će on tek sledeće sezone biti onaj pravi.

Za ova dva igrača, Siti bi bio spreman da uloži oko 130 miliona evra, neće biti značajnih prodaja, osim eventualno puštanja igrača koji ne dobijaju šansu poput Mangale...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Monday, 04.03.2019
20:13

Dzaba torosi novac, svkako sa Cityem nikad nece osvojiti LS.

avatar
RealisticChelseaFan
Monday, 04.03.2019
13:09

Alkantara umesto Fernandinja? Ta dva igraca su nebo i zemlja, ja nemogu Alkantaru da zamislim na poziciji zadnjeg veznog kako sece protivnicke napade. Dukure iz Votforda bi bio recimo prirodna zamena za Fernandinja.

avatar
Mladen
Monday, 04.03.2019
12:49

Ne vjerujem da će Bayern prodati Tiaga i ovo je malo za majstora e moj Bayern ako ga prodate

avatar
Agent Provocateur
Monday, 04.03.2019
12:12

Ne znam ko je uporedio Fernandinja, nepimetnog i suptilnog madjionicara pravljenja 10 faulova po poluvremenu bez da dobije zuti karton sa Alkantarom, covekom koji moze da doda loptu 100 puta bez da ijedan pas ima znacaj a odbrana je jedini nepoznata u svakoj njegovoj jednacini.

avatar
ddr16
Monday, 04.03.2019
11:25

nema logike da za fernandinja zamena bude alkantara,treba im neko sa defanzivnijim karakteristikama