Pelegrini ostaje u Premijer ligi?

Autor: Aleksandar Vučković
ponedeljak 28.03.2016.
12:27
Izvor: Sportske.net

Čileanski stručnjak, koga će ovog leta na "Etihadu" zameniti Pep Gvardiola, smatra da u Premijer ligi pored glavnih kandidata još dosta timova ima potencijal da osvoji titulu zbog čega mu ostanak na Ostrvu deluje kao logično rešenje.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Budući bivši trener Mančester Sitija, Manuel Pelegrini, naveo je da bi mogao da ostane i naredne sezone u Premijer ligi ukoliko nađe klub za koji smatra da ima "dobar projekat".

Sadašnji trener Bajerna iz Minhena će ovog leta zameniti Čileanca koga mediji već čvrsto vezuju za Valensiju, Zenit iz Sankt Petersburga, pa čak i sa Arsenalom.

Pelegrini ipak navodi da bi najviše voleo da ostane u Engleskoj. Kao glavni razlog tome navodi veliku finansijsku ravnopravnost lige zbog koje su i manji timovi poput Lestera u mogućnosti da se bore za titulu.

"Ovde u Engleskoj ima dosta toga interesantnog jer svi klubovi imaju dovoljno novca da naprave dobar projekat, tako da će mnogi menadžeri biti zainteresovani za mnoge klubove", izjavio je za "Nedeljni Telegraf".

"Zahvaljujući TV pravima koji donose ogromne zarade, svaki tim u Engleskoj može sebi da priušti dobre igrače."

On se osvrnuo i na to da učešće u evropskim takmičenjima nije presudan faktor za njegov izbor.

"Veoma je važno da se utakmice ne  igraju sredinom nedelje jer onda imaš mogućnost da radiš sa svojim timom. A nemoguće je da bilo šta radiš kad non stop igraš."

"Timovi koji ne igraju "Evropu" mogu da treniraju cele nedelje, pa sam siguran da će se sledeće sezone još par timova uključiti u trku za titulu, kao što je to Lester učinio ove."

Pelegrini je u prošlosti odbijao velike klubove i prihvatao ponude manjih koji su imali projekte u koje je verovato. Tako je nakon odlaska iz Real Madrida preuzeo Malagu kao relativno mali klub i kaže da će ovog leta takozvana trenerska vrteška "zavisiti od samog mentaliteta trenera".

"Uvek se prisetim da sam nakon završetka u Realu imao mnogo različitih ponuda i da sam izabrao Malagu jer su imali interesantan projekat."

"Nije bitno u koji klub odlazite, da li je on mali ili veliki. Vaša odluka zavisi od projekta koji klub pokušava da sprovede i igrača koje možete da dovedete u tim."

Venger, Benitez, Klop, Ranieri, Benitez, Kuman, Gvardiola, Konte... Biće mnogo uzbuđenja u Premijer ligi naredne sezone!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Monday, 28.03.2016
22:01

Dobar trener za male klubove u velikima se naprosto izgubi i cesto gubi kompas prilikom kupovine igraca kad ima veliki budzet na raspologanju.

avatar
Dusan Petrovic br. 2
Monday, 28.03.2016
20:17

Za jednog Beniteza znam,ko je drugi?

avatar
Bel
Monday, 28.03.2016
16:12

Za mene je uz Poketina, Bilic najbolji trener u PL ove sezone, eto Ranijerija ne racunam jer je on stari trener pun iskustva, naravno ova dvojica su mladi tek su na pocetku trenerske karijere. Sledeca sezona ce da bude haos zanimljiva, posebno medju trenerima, kad krenu prozivke i derbiji, znaci svako kolo ce da bude po dva derbija minimum, jedva cekam.