Partizan dobija od Juventusa 3.5 miliona evra, nadaju se većoj sumi?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 16.10.2018.
11:09
Izvor: Sportske.net

Crno-beli pažljivo prate razvoj situacije, ali vest sa Apenina bi mogle da budu bolje...

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Od velikih rivala do saveznika na transfer pijaci.

Naime, navijači Fiorentine mrze Juventus iz dna duše, međutim, klubovi su posle mnogo buke počeli poslednjih godina da sarađuju. Juve je kupio Bernadeskija za 40 miliona od Toskanaca, prodao im ovog leta Pjacu za 20, za sada Hrvat ne igra dobro, ali svejedno, novi direktor Paratići i prvi operativac Fiorentine Korvino imaju odlične odnose.

Pogađate, Juventus želi Blekija Milenkovića, već je nudio 40 miliona evra poslednjeg dana prelaznog roka, ali Toskanci nisu uspeli da nađu zamenu.

Pominje se da Milenkovića žele i Atletiko, kao i Siti i Junajted, u Partizanu se nadaju da je to istina, odnosno da će suma biti velika jer imaju 10% od narednog transfera.

Čak, iz Engleske su stigle informacije da Gvardiola planira da ponudi 60 miliona i učini momka iz Žarkova trećim najplaćenijim defanzivcem svih vremena, međutim, prva briga mu je vezni red, odnosno zamena za Fernandinja.

Junajted takođe traži štopera, Murinjo je Blekija gledao u Podgorici, ali Juventus ima karte koje ostali klubovi nemaju, fudbalere koje bi mogao da ubaci u čitav posao.

Tu su Spinacola, trenutno povređeni italijanski reprezentativac, kao i Matija De Šiljo koji teško može da igra pored Kansela. Uz to, Fiorentina je želela Keana, jednog od najtalentovanijih napadača u Evropi, koji bi takođe mogao da bude deo sporazuma.

Paratići se nada da bi suma od 35 miliona evra, plus igrač ili dva po izboru bila dovoljna da Fiorentina napuni kasu i pojača tim, posebno su zainteresovani za Spinacolu koji bi bio rešenje na poziciji levog beka, a cena mu je oko dvadesetak miliona evra.

Hoće li do posla doći, ostaje da vidimo, ali Partizan navija, kako rekosmo za neki veći transfer, isključivo u novcu, ovako bi se od Blekijevog odlaska u Juve u kasu slilo 3.5 miliona evra. Podsetimo, prodali su ga za pet "Ljubičastima" pre dve sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
noxovac
Tuesday, 16.10.2018
11:30

dobro je neko vise javio imamo li procenata. Evo ako ga uzme Junajted lagano 11 miliona za Milenkovica. Neka ovo bude za nauk da se ne prodaje odmah.

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 16.10.2018
14:23

nemamo procente vec samo novac za fond solidarnosti jer je igrao kod nas.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 16.10.2018
15:51

Nema 10% već samo 2% na ime fonda solidarnosti i ne za to što je igrao kod vas,kako kaže donji komentar,već za to što je ponikao u vašoj školi,to je kao neka nadoknada za ono što je uloženo u njegov razvoj....to važi samo za igrače koji su iz omladinskog pogona a ne za sve koji su igrali u nekom klubu...

avatar
magister
Tuesday, 16.10.2018
11:27

Zar nije juče bila vest da Partizan nema procente? Komentarisao sam da je bez mnogo cenjkanja moglo da se dobije 20%. Sad izgleda da ima 10%? Takođe, nisam siguran da se raskusuravanje u fudbalerima ne vrednuje, pogotovo ako postoji treća strana koja ima interesa. Znači, a ko Partizan ima svojih 10% od transfera, njegovih 10% se verovatno odnose na vrednost transfera, a ne na vrednost transfera u novcu. Pa zamislite da Fiorentina dobije npr. Ronalda za Blekija, i 0 evra, da li bi to značilo da Partizanu ide 0?

avatar
Bato C.
Tuesday, 16.10.2018
12:47

Interesantno razmisljanje.
Nadam se da si u pravu.

avatar
noname
Tuesday, 16.10.2018
14:43

igrao bi tri dana za Partizan, a ostslo za Fiorentinu :D