Pa on je neuništiv! Legendarni napadač ponovo na "Vezeru"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.07.2018.
14:36
Izvor: Sportske.net

Razlog za dolazak u Bremen je sasvim jasan.

EPA/Carmen Jaspersen
EPA/Carmen Jaspersen

Povezane vesti

Po peti put u svojoj karijeri Klaudio Pizaro će nositi dres Verdera iz Bremena!

To je danas potvrđeno i na sajtu nemačkog kluba, Pizaro je parafirao jednogodišnju saradnju sa klubom za koji je nastupao u prošlosti punih osam godina, ali u četiri različita navrata.

Stigao je na "Vezer" najpre 1999. godine iz domovine, dve godine kasnije preselio se u minhenski Bajern.

Nakon toga je igrao od 2007. do 2009. godine za Čelsi, drugu sezonu kao član "Plavaca" proveo je na pozajmici upravo u Verderu.

Nakon te sezone je i potpisao ugovor sa ekipom iz Bremena, da bi se nakon tri godine ponovo preselio u Bajern.

Nakon nove tri godine u dresu Bavaraca, usledio je i njegov četvrti dolazak u Verder, za koji je nastupao do minule sezone, kada je pojačao Keln, kojem nije pomogao da izbori opstanak u eliti.

Sada se kao slobodan igrač po četvrti put vratio u redove Verdera iz Bremena, kao što je i sam rekao, došao je na "Vezer" da završi fudbalsku karijeru.

 
Pizaro ima 39 godina, od 1999. do 2016. godine je igrao i za nacionalnim tim Perua, upisao je 85 nastupa, postigao 20 golova.

Sa Verderom je 2009. godine osvojio Kup Nemačke (DFB Pokal), sa Bajernom je došao do šest titula u Bundesligi, pet trofeja u kupu, osvojio je i Ligu šampiona 2013. godine, kao i Svetsko klupsko prvenstvo iste te godine.

Od individualnih nagrada može da se pohvali da je bio najbolji strelac Lige Evrope 2010. godine, a trenutno je najbolji strani strelac u Bundesligi svih vremena, kao i peti najbolji strelac nemačkog šampionata ikada.

Pizaro je i najstariji igrač koji je postigao het-trik u nemačkom šampionatu, kao i najbolji strelac u istoriji novog/starog kluba, Verder Bremena. Peruanac je ujedno i stranac sa najviše nastupa u Bundesligi i to sa skoro 100 više nastupa od drugoplasiranog Nalda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boki92
Sunday, 29.07.2018
14:58

Ovaj ko Babovic i Lola samo se vraca, ali on je za Babovica i Lolu Ronaldo

avatar
Südkurve München
Sunday, 29.07.2018
14:47

Legenda, nakon Tonija i Klosea, meni najdrazi napadac Bayerna