Ovo su Liverpulove mete u januaru!

Autor: Stefan Matić
sreda 21.10.2020.
10:22
Izvor: Sportske.net

Jasno - defanziva je prioritet.

Michael Regan/Pool via AP
Michael Regan/Pool via AP

Povezane vesti

Zamena za Van Dajkom na "Enfildu" ne postoji.

Lider i jedan od najboljih defanzivaca u Evropi će propustiti većinu sezone zbog povrede posle sudara sa Pikfordom tokom "Mersisajd" derbija. Karager je 'upozoravao' da njegovom timu treba još jedan štoper tokom prelaznog roka, ali "redsi" su bili aktivniji na drugim pozicijama.

Sada sledi snalaženje do januara, Matip i Gomez figuruiraju kao štoperski tandem, ne bi bilo neočekivano i da Fabinjo uđe umesto Engleza koji, makar na početku sezonu, ne prikazuje najbolje partije. A onda sledi januar i rešenje.

Ime koje se najčešće pominje jeste Dajo Upamekano. Pitanje da li će Lajpcig hteti da pusti svog lidera odbrane u januaru kada tržište nudi dosta manje alternativa, Francuz ima i jak ugovor do juna 2023. godine. Opcije su još Kulbali i Umtiti.

Senegalac iz Napolije je preskup, treba ući u pregovore sa De Laurentisom što je poseban vid problema, ali ni partije iskusnog štopera nisu kao nekada. Kulibali je učestalije povređen, ima 29 godine - deluje kao skupa zamena za Van Dajka. Umtiti sa druge strane ne može da spoji par utakmica u nizu zbog povrede. Francuz ove sezone nije ni minut zabeležio na terenu, jasno da bi on bio mačka u džaku. Istina dosta jeftiniji od Kulibalija, ali Francuz je neverovatno podložan povredama.

Umtiti i Lengle

Nove solucije su nešto manje, BBC prenosi interesovanje oko Bena Vajta i Ozana Kabaka.

Kabak ima loš početak sezone, Turčin je već na otvaranju Bundeslige dobio crveni karton u duelu Šalkea i Verdera. U prve dve utakmice sa Turčinom Šalke je primio 11 golova, čak osam od Bajerna. Jasno pred Kabakom je budućnost, ali Klopu treba instant rešenje. Zato je bolja, doduše dosta skuplja, opcija fudbaler Brajtona Ben Vajt.

Za Engleza se interesovao i Čelsi tokom prošlog prelaznog roka, ali su "galebovi" potraživali oko 50 miliona evra za 23-godišnjeg igrača koji se dobro snalazi i u veznom delu terena. Vajt bi možda bio i najlogičnije rešenje, ukoliko je Upamekano stvarno na listi nedodirljivih. Pominjao se i Tarkovski, čak i dete Liverpula a sada kapiten Vulvsa Koadi.

Njukas Brajton Ben Vajt Kalum Vilson

Opcija ima, ali tajming je taj koji ne odgovora Liverpulu. Svi znaju da "redsima" treba štoper, što stavlja tim sa "Enfilda" u potčinjenu poziciju - svi će hteti još više novca za svoje defanzivce ukoliko se odluče na prodaju.

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
debeliRonaldo
Thursday, 22.10.2020
09:08

Nek sad kupe Lovrena ponovo

avatar
Paul Kersey
Thursday, 22.10.2020
00:13

Bojim se da je VVD završio sa vrhunski zahtevnim fudbalom.
I da jeste i da nije Lfc-u treba Upamekano u januaru i Badiashile na leto ako misle ostati u vrhu gde svakako pripadaju i moraju tome da teže kao najslavniji i najtrofejniji klub Engleske, i najveći na svetu posle Reala. A ako bi se odbilo sve što je Real stekao korupcijom, Lfc bi bio naiveći na svetu svih vremena.

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 21.10.2020
13:19

Kabak , a mozda niko

avatar
Brainless
Wednesday, 21.10.2020
11:26

Lfc treba 2 stopera, jer Matip ne moze da zavrsi mec, Moje je misljenje da bi trebalo da sprema matipa za prodaju, raymenu a paralelno da klince polako baca u vatru, postoji jedan mali koji preti da bude dobar stoper, jer je velika opasnost da se dovedu stoperi i ukine[ mesto detetu iz akademije, da se ne layemo Arnold ne bi igrao da se Klajn nije povredio, to sto treba da yabrine je situacija u kojoj je Klop ostavljen, prodat Lovren,ostali poluinvalidi Gomez i Matip...i sad se kuka nad sudbinom VVD.Ok on je nezamenjiv shvatam, ali nije isto neyamenjiv igrac i klupa bez reyernog igraca

avatar
_Goran_
Wednesday, 21.10.2020
12:12

Klajn nije igrao zbog ponasanja van terena.

avatar
Amalainter
Wednesday, 21.10.2020
10:50

Ako su pametni dovesce Skrinjara..Leipzig nece pustiti svog prvog stopera na zimu,Kulibali sa 29 godina ne vredi vise od 35-40 miliona..a prelazno resenje im nije dobro,jel ako se jos neko povredi a nema dobrog stopera ode im cela sezona...

avatar
Mangus
Wednesday, 21.10.2020
10:40

Upamenkano je resenje na duge staze, pritom i ne skupo jer bi kostao oko 50 miliona.
Kulibali je vec star za cenu koju Napoli trazi. Vajt se pokazao kao dobar stoepr ali ne znam da li je "Vrhunski".
Liverpul ima problem koji j Klop naveo. SADA timu fali stoper, koji ce igrati uz Matipa ili Gomeza i biti rezerva. Medjutim kad se VVD vrati odmah ce biti igrac viska.

avatar
Patrick Berger
Wednesday, 21.10.2020
11:26

Promenili su u spisak igraca za Prenijerligu I umesto VVD su ubacili Nejta Filipsa, jel Vilijams I Bili kao igraci ispod 21 nisu na listi. Treba nam stoper odmah slazem se, al I ako stoper vrhunski, igrace on u paru sa VVD, Matip treci I Gomez cetrvrti stoper!

avatar
LFC*19
Wednesday, 21.10.2020
11:31

Liverpool nema gazdu nego ciciju. Ovo je njegova greska, cijela sezona. Nike je potpisao, uzeo sve trofeje bitne (PL i LS), nije trosio mnogo para u poslednjim rokovima cak bio u plusu. I sto sad? Od "ne treba nam niko" dodjemo do "treba nam u januaru". I ko je kriv za to? Ili gazda ili Klop, treci ne postoji. Na vrhu treba ostati zar ne, a svi znamo od malih nogu tu floskulu "lako je doci do vrha no treba tu ostati"... Pa ostaje li se na vrhu tako sto se u godini krize i bolesti ne kupi niko u odbrani, ne dovedu se adekvatne zamjene nego jos i prodas jednog? Imas u januaru salaha manea i keitu out zbog Africkog kupa nacija do minimum februara...? I najjace mi je sto navijaci jos podrze "Ne treba da se mi pojacavamo, trebaju oni..." Alo, ovo nije film... Neka proda ovaj klub amerikanac, ionako je vise srecan no pametan...