Ovo mogu da smisle samo u Kataloniji, nemaju novac, hoće da "navuku" Real!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 28.11.2018.
12:51
Izvor: Sportske.net

Kada se sračuna, transfer je misaona imenica. Ali, to ih ne sprečava da pale vatru...

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Dok se zakuvavaju priče o Nejmaru, naravno da je morao da se oglasi i Giljem Balag koji je kao i uvek, prema sopstvenoj tvrdnji, najpouzdaniji izvor kada su Katalonci u pitanju.

On tvrdi da od povratka Nejmara nema ništa.

"Možda je to njegova želja, ali Barselona nema taj novac, a ni potrebu da ga dovede. Moraju da kupe pojačanja na drugim mestima, pokušavaju da ubede De Lihta koga želi i Juventus, ali i da dobiju bitku sa Gvardiolom oko De Jonga
", kaže Balag.

Zašto katalonski mediji pišu o povratku.

"Odgovara im, kako bi navukli Real da plati više. Jer, Perez ostaje pri tome da mu je Nejmar potreban. Teško će to ići, PSŽ će svakako, ako bude morao, pre prodat Nejmara od Mbapea, a za Real, to je marketinški potez", tvrdi Balag.

On dodaje da u Madridu smatraju da Ronaldov i Mesijev kraj vladavine u marketinškom smislu postavlja Nejmara na tron i da je sa te strane njegova kupovina prioritet.

Što se Barse tiče, problem je i u primanjima Brazilca, čak i ako ih smanji na 25 miliona, dakle odrekne se 10 po sezoni, to je previše, bruto to znači oko 50 miliona godišnje, računajući i obeštećenje, Barsa bi morala da utroši između 400 i 500 miliona da vrati Nejmara.

U situaciji u kojoj je klub, oni to ne mogu da monetizuju, pa je čitava priča nategnuta, iako Mesi radi u Nejmarovu korist, odnosno glavni je "advokat" njegovog povratka na "Kamp Nou".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amalainter
Wednesday, 28.11.2018
20:16

Ne bi mu skodilo da dodje u Inter..😂 tek bi tada Serie A oduvala sve....

avatar
Stevan Mikša
Wednesday, 28.11.2018
17:32

Ne znam u koji ce klub preci Nejmar, ali znam da ce tu najveci dobitnik biti PSZ. To je igrac koji misli da je najbolji na svetu i da zasluzuje ZL. A nije ni blizu tome, ni fizicki, ni mentalno. Zbog toga ce uvek za ispadanje svog tima (za koji god igrao) da krivi druge i pravi razdor u svlacionici. Uz to, bice i onih njegovih zahteva oko povlastica. Njegov otac ce opet gledati na koji nacin da od kluba i on licno uzme novac. Ucenjivanjem za vecu platu ili odlaskom u drugi klub. I taj marketing... Polazim od sebe. Pre bih uzeo Mbapeov dres, isao da gledam Mbapea i naravno pozeleo ga u klubu za koji navijam.

avatar
Paul Kersey
Wednesday, 28.11.2018
15:45

Real će se upecati, kao i uvek.

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 28.11.2018
14:02

barsa je daleko iznad reala. ona petarda jos uvek odzvanja u usima navijaca reala. tesko da ce uspeti da se kvalifikuju za ls, mada videcemo, sudije su uvek tu.