Ovo će biti konačan rasplet oko Mitra, sve gotovo do kraja meseca?

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.07.2018.
15:59
Izvor: Sportske.net

Da li bi ovo bio najbolji epilog za našeg reprezentativca?

Epa/Abedin Taherkenareh
Epa/Abedin Taherkenareh

Povezane vesti

Danas je Dušan Tadić rešio dilemu gde će nastaviti karijeru, a narednih dana se očekuje da to isto učini i njegov saigrač iz reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović.

O statusu popularnog Mitra spekuliše se od samog kraja sezone na Ostrvu, s obzirom da je tokom proleća sjajno igrao u dresu Fulama, ali da je tamo nastupao samo kao pozajmljen fudbaler koji i dalje ima obaveze prema Njukaslu.

Naravno, novi premijerligaš sada želi da otkupi njegov ugovor od ''Svraka'', pogotovo što Mitrović u Njukaslu svojim kvalitetima nije impresionirao trenera Rafu Beniteza.

Ako želja čelnika Fulama nije sporna, problem predstavlja obeštećenje koje u Njukaslu traže za ovaj transfer, zbog čega su spremni da strpljivo čekaju klub koji će to moći i da im ponudi.

Jer, osim Fulama, proteklih nedelja se spekulisalo i o interesovanju Vulverhemptona, pa čak i francuskog Monpeljea, ali britanski ''Telegraf'' danas najavljuje konačan rasplet.

Pomenuti izvor navodi da je Fulam spreman da plati 20 miliona funti Njukaslu za Mitrovića i da bi sve trebalo da bude ozvaničeno do kraja meseca, što bi bio rekordni transfer u istoriji kluba sa ''Krejven Kotidža''. Dosadašnji rekord držao je grčki napadač Kostas Mitroglu, koji je 2014. godine plaćen Olimpijakosu 12.4 miliona funti.

Istovremeno, Njukasl želi da od novca zarađenog od Mitrovićevog transfera popuni prazninu u napadu angažovanjem novog igrača, a kako smo juče već preneli, izbor bi mogao da bude Alasan Plea.

Takođe, ''Telegraf'' navodi da je Benitezova želja i fudbaler Čelsija Kenedi, koji je proleće već proveo u Njukaslu, ali samo na pozajmici, pa su sada usledili novi pregovori sa ''Plavcima'' oko otkupa njegovog ugovora. Ipak, za sada sve sporo ide, pa je veliki znak pitanja da li će Njukasl uspeti u ovoj nameri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 03.07.2018
19:25

Kenedi ce biti jos jedan igrac kao KDB, Salah zbog koga ce se kajati Celsi. Posle Njuke ide za 60 miliona u Bajern...

avatar
_mladenq
Tuesday, 03.07.2018
16:44

Kakva je ovo smejurija od napadaca, haha

avatar
neodoljiv
Tuesday, 03.07.2018
18:59

Svaka dvadeseta sansa gol

avatar
Mangus
Tuesday, 03.07.2018
16:39

Bitno je da ode u klub u kom ce igrati. Bio to fulam, njukasl, ili real.
Fulam je idealan, igrace redovno s trenerom koji ga zna, i koji kr pokazao da ume da ga koristi i pred navijacima koji ga vole

avatar
M_85
Thursday, 05.07.2018
19:08

I navijaci Njukastla ga vole.