Ovo će biti jedino pojačanje Liverpula? Klop bezbrižan, javnost upozorava: "Doživećeš sudbinu Poketina"?!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 29.07.2020.
10:17
Izvor: Sportske.net

Da li je Jirgen Klop u pravu i da li su Liverpulu potrebna pojačanja?

EPA-EFE/Shaun Botterill
EPA-EFE/Shaun Botterill

Povezane vesti

Posle titule, utihnulo je slavlje navijača Liverpula, ono pravo uslediće kada ne bude opasnosti od korone, a klub pokušava da sa ne baš velikim budžetom pojača ekipu.

Američki vlasnici su ostali pri odluci da zbog pandemije ne troše novac, što ljuti pristalice jer je zarada prošle godine bila ogromna, a takođe je leto prošlo bez nekih velikih transfera.

Ono što treba posle prodaje četvrtog štopera Lovrena, Liverpulu, je centralni defanzivac, Gomez je bio odsutan četiri meseca, Matip je odigrao svega 13 utakmica takođe zbog povrede, a mladi Van den Berg će teško dobijati regularno priliku.

Dakle, kupovina štopera je neophodna, ali od željenih transfera poput Kulibalija i Škrinjara nema ništa, prosto preskupi su. I dalje se pominje Ozan Kabak, Turčin koji igra za Šalke. I "Kraljevski plavi" su u nezavidnoj finansijskoj situaciji, pa bi nekadašnji fudbaler Štutgarta mogao da se preseli na "Enfild" za tridesetak miliona evra, "Švabama" je prošlog leta plaćen 15 miliona.

Mnogi sumnjičavo vrte glavom, smatraju da to nije rešenje. Mnogi veruju da bi Ake iz Bornmauta bio bolje rešenje, ali Redsi neće ulaziti u trku sa Pepom Gvardiolom i dizati cenu bivšem štoperu Čelsija, o kome razmišlja i Junajted. Klop kaže da ima dobar tim, da je kvalitet, a ne kvantitet važana.

Što se Tijaga Alkantare tiče, on bi mogao da bude pojačanje, a navodno Nemac nije siguran da li mu je potreban bivši igrač Barselone. On bi pre napadača, kao alternativu za ono što ima. Ali, Adama Traore je preskup.

Priča se o levom beku kao alternativi za neumornog Robertsona, Bopmautov Lojd Keli i Džamal Luis iz Noriča, timova koji su ispali iz lige su navodne opcije.

baner

Lovren je inače prodat za 12 miliona, a Lalana, Klajn i Pedro Ćirivela su otišli kao slobodni igrači. Problem je što nema ponuda za Šaćirija, Origija, Grujića, Vilsona, tek je početak prelaznog roka, ali pandemija će smanjiti cene igrača, pa Redsi ne žele da prodaju budzašto fudbalere.

Herta recimo hoće da kupi posle dve sezone pozajmice Grujića, ali priča o 40 miliona evra je nerealna, priča se da Monpelje hoće Karijusa, ali opet, da Francuzi plate golmana osam miliona evra, teško da će se to desiti.

Engleska javnost upozorava da Klop pravi istu grešku kao Poketino, ne pojačava tim i da bi mogao da se suoči sa istim problemima naredne, kao Totenhem ove sezone.

Ali, Nemac je bezbrižan, ironično je rekao da je najbolje rešenje da ima 40 igrača i da svi igraju i svi su srećni...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Normal one
Thursday, 30.07.2020
12:48

Liverpul vec ima jakih 11 i dovoljno dobrih da budu top 3 favorita i za PL i LS. Ono sto je potrebno je dovesti alternative i da ne nastupi prezasicenost igraca (zato je i bitna sveza krv). Alkantara bi trebao da dodje, tim pre sto se henderson povredio i nece verovatno poceti sezonu. Treba dati Brusteru sansu (i pre Ordijija), mali je ne vidjen potencijal. Bek je cak i nepotreban ima onaj mali francuz 2001-vo na levom beku i kad je Robertson bas umoran on moze da odigra sasvim pristojno. Mora doci jedan pristoan stoper, ne svetska klasa ali neko na koga se moze osloniti jer Matip i Gomez su cesto povredjeni. Ovo bi trebala da bude sezona gde bi se oformio stoperski tandem VVD-Gomez i Gomez konacno napravio iskorak i postao vrhunski stoper, ako ne vec sledece leto treba iskesirati top stopera. Trojka napred ce sigurno ostati.
Alison(Adrian) - TAA(vilijams) - VVD(Matip) - Gomez(nov stoper) - Robertson(Laruci)-Fabinjo(Vajnaldum) - Henderson(Cemberlejn) - Keita(Alkantara) -Mane(Minamino) - Firmino(Origi,Bruster) - Salah(Bruster,Ox)

avatar
Jasminn
Wednesday, 29.07.2020
17:20

A sta Klop da kaze ili radi? Da izadje pred novinare i kaze nedaju mi para da kupujem! Pa naravno da ce vikati imamo dobar tim bla bla bla a vamo moljakati gazde da mu dozvole da kupi nekog

avatar
äxwell
Wednesday, 29.07.2020
14:53

4ti stoper, ljevi bek za klupe i jedno krilo za rotaciju..To je ono sto je potrebno Lvpu za sledecu sezonu. Znaci to ce sve biti neka sitna ulaganja za koja ce sakupiti novac od prodaja igraca. One super zvjezde od 80+m nece dolaziti jos neko vrjeme.

avatar
Brainless
Wednesday, 29.07.2020
13:20

1.U navedenom razgovoru iz kojeg ste izvukli deo Klop je bio jasan, dok ne bude bilo sigurno hoce li se igati pred punim ili praznim tribinama kako liga tako i LS kao i sta ce biti sa tv pravima...na Enfildu ce biti tiho...dakle pojacanja nece biti za sad...a ne uopste
2. Vlasnici su jasni nema neosnovanog trosenja, sto se moze nekome svideti ili ne, ali garantuje stabilnost kluba, nima je profit svetinja i trudice se da ga odrzavaju, oni koji sumnjaju u takvo poslovanje imaju stav koji ja postujem ali se sa istim ne slazem, jedino veliko trosenje LFCa je bilo kad je otisao Kutino, dakle svak ko zeli da se sada trose pare zapravo priziva prodaju neke od zvezda
3. Alkantara ako dodje i ne povredi se nosi novu dimenziju u sredinu i znacice taman koliko i VVD, ne slazem se da im gori za stopera dakle da voleo bih da nekoga dovedu ali i ovako su dovoljno dobri za trku za titulu
4. Sudbinu Poketina ne moze da dozivi jer Poketino nije doneo ni jedan trofej a Klop je osvoji sve sto se moze osvojiti sem lige evrope...
5. Licemerno je sumnjati u uspehe ovog tima odmah posle ovakvog podviga...da nije bilo korone sve bi bilo drukcije...ovako kriza je pojela pare i preti da nastavi da ih jede i plasim se da velika ulaganja u ovom trenutku vise loseg mogu da donesu nego dobrog

avatar
Dr . Nedeljkovic
Wednesday, 29.07.2020
12:16

Ake bi bio idealno pojacanje u odbrani . Alcantara bi bio odlicno pojacanje , mada Kutinjo bi nam pao kao kec na desetku za 35 ,40 miliki , Barsi gori pod nogama tako da mozdaaa...

avatar
äxwell
Wednesday, 29.07.2020
14:57

Kutinjo nikako ne moze igrati 433 formaciju sa Firminom. Nije odbrana Lvpa ojacala samo zbog dolaska VVD-a i Alisona. Odlazak Kutinja je po meni glavni razlog bolje balansa u timu.
Alcantara ipak radi odlicno i u odbrani zna vrsiti presing i upravo zato je zapao za oko Klopu. Ali prvo mora Gini otici da bi Thiago dosao.

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 29.07.2020
11:39

Moraju da uloze puno ovo leto , ako zele da zadrze nivo

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 29.07.2020
11:16

Pa zna se da ne e biti u prve dve ekipe.... dotakli su plafon, siti ovako lošu sezonu ponoviti neće.... celsi u naletu, Mančester takodje... sigurno je samo da liver sa ovim timom ne može odbraniti titulu

avatar
Savoa
Wednesday, 29.07.2020
13:51

Liverpul sa ovim timom koze da se proseta do titule.

avatar
äxwell
Wednesday, 29.07.2020
15:00

Nece je ovako glatko odbraniti sa 15+ bodova prednosti, to je sigurno. Bice sledece sezone opet borba do zadnjeg kola kao i sad vec predprosle sezone kada su Siti i Lvp imali 195 bodova izmedju sebe.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Wednesday, 29.07.2020
10:39

Lovren je inače prodat za 12 miliona? A juce je receno da je otisao za 8 cak i na transfemarktu pise 8.5 niko normalan za tu rupu nebi dao toliki novac

avatar
Savoa
Wednesday, 29.07.2020
13:52

Lovren je dobar igrac bolji id Pikea svakako

avatar
Jasminn
Wednesday, 29.07.2020
17:18

Ako je 8,5 mil funti=12 mil eura?

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 29.07.2020
10:36
avatar
Dimebag Darrell
Wednesday, 29.07.2020
10:28

Ja bi najvise volio da forsira Keitu ove sezone nego da kupi Alkantaru. A ako ce vec dovoditi nekoga na toj pozici, bolje Kutinjo nego Alkantara po meni.

avatar
äxwell
Wednesday, 29.07.2020
14:50

Keita pocinje napokon liciti na ozbiljnog igraca koji ce biti nezamjenjiv. Ako ga povrede zaobidju bice on kao novo pojacanje.

avatar
Dimebag Darrell
Friday, 31.07.2020
16:19

Slazem se, predobar je igrac.

avatar
_mladen_
Wednesday, 29.07.2020
16:13

Ako dodje Alkantara, ne znaci da ce Keita da ispadne, treba imati opcije, to je bitno.

avatar
_Goran_
Wednesday, 29.07.2020
10:21

Kad je Gomez bio odsutan četiri meseca?