Ovo bi bila priča za blokbaster, Mata tamo gde ga je Murinjo sprečio da bude na početku decenije!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 11.12.2018.
15:03
Izvor: Sportske.net

Zaista neverovatno kako im se putevi ukršaju, poput predskazanja. Hoće li ovaj neverovatni put Huana Mate biti završen u leto 2019. godine?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Priča zaista može da bude serijal.

Naime, Huan Mata je 2010. godine, tačnije nešto ranije ugovorio prelazak u Real Madrid, transfer je bio dogovoren sa Valensijom. Ali, Murinjo je stopirao posao, tvrdeći da mu se Mata ne uklapa u koncepciju, da je preslab za njegov fudbal i da nema igru u oba pravca.

Omaleni Španac je otišao u Čelsi, bio igrač sezone u izboru navijača, a onda je Murinjo stigao u London. Posle pola godine je Matu prodao Junajtedu, pa se pretpostavljalo da njih dvojica nikada neće sarađivati.

Ali, onda je za Matom, Portugalac stigao među "Đavole", mnogi su očekivali da Španac napusti klub, ali je Murinjo pružao priliku Mati.

"To nema veze sa prošlošću, to zavisi od igrača koje imam i onoga što želim, on mi je sada potreban", kaže Murinjo koji pruža šansu Mati, ali Junajted, iako Portugalac to želi neće ponuditi novi ugovor na više od jednu godinu nekadašnjem reprezentativcu Španije.

On je slobodan na leto i u neverovatnom sledu okolnosti mogao bi da se vrati u Španiju i završi u Real Madridu. Kao slobodan igrač, on je primamljiva meta, iskusan je, slaže se sa ulogom džokera, mada ga zove i Valensija.

Ipak, za Matu bi Real bio izazov karijere i ko zna, možda će osam godina kasnije ipak završiti među "Los Blankosima". Još da Murinjo dobije otkaz u Junajtedu i da se vrati na klupu Reala, što je Perezova želja, od ovoga bi mogao da se napravi materijal za seriju rekordne gledanosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GO HARD
Wednesday, 12.12.2018
00:49

Ovaj ne bi ni za Kastilju igrao.

avatar
Jerome Drake
Tuesday, 11.12.2018
21:32

Murinjo ga sputava. Efikasani grac i doprinosi dosta ekipi...Mora drugacije da iskoriscava njegov potencijal...

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 11.12.2018
18:38

Voleo bih da produze ugovor sa njim, posebno ako dodje na leto nov trener napadacki orjentisan. Verujem da bi Mata igrao dosta bolje. Po meni jako zahvalan igrac. Jako kulturan, prizeban, pravi profesionalac, upotrebljiv.

avatar
Antihepi
Tuesday, 11.12.2018
16:17

Мата ће продужити уговор на још годину дана.